Η Tesla ψήφισε Ευρώπη -Πού θα κατασκευάζεται τo αυτοκίνητο των 25.000 ευρώ

tesla a

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Καλιφόρνια αναφέρουν πως το προσιτό, συμπαγές Tesla με τιμή που θα ξεκινά κάτω από τις 25.000 ευρώ όχι μόνο θα γίνει πραγματικότητα, αλλά και ότι θα κατασκευάζεται στο Βερολίνο.

Το μικρότερο και πιο προσιτό Tesla από όλη τη γκάμα της εταιρείας βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο της φημολογίας, και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς την εντύπωση ότι ήδη η αμερικανική εταιρεία το εξελίσσει εν κρυπτώ για να το τοποθετήσει σύντομα στην αγορά κάτω από τα Model 3 και Model Y.

Ανεπίσημες και υποθετικές ψηφιακές εικόνες ιδιωτών σχεδιαστών για την εμφάνιση του Tesla των 25.000 ευρώ
Ανεπίσημες και υποθετικές ψηφιακές εικόνες ιδιωτών σχεδιαστών για την εμφάνιση του Tesla των 25.000 ευρώ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters που επικαλείται εσωτερικές πηγές από την Tesla, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Elon Musk ενημέρωσε πρόσφατα τους υπαλλήλους του εργοστασίου του Βερολίνου, στη Γερμανία, ότι η Tesla προετοιμάζει την κατασκευή του νέου της μικρού ηλεκτρικού στο συγκεκριμένο σημείο.

Η γραμμή παραγωγής του νέου, συμπαγούς αυτοκινήτου των 25.000 ευρώ θα λειτουργεί παράλληλα με τη γραμμή που κατασκευάζει το Model Y για την ευρωπαϊκή αγορά. Οι πληροφορίες του Reuters δεν αναφέρουν, ωστόσο, πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου.

Νωρίτερα φέτος, στους δρόμους της Κίνας εθεάθη ένα παράξενο πρωτότυπο που είχε το αμάξωμα του Mazda CX-30, αλλά κάτω από αυτό -σύμφωνα με τις φήμες- έκρυβε το νέο μικρό Tesla. Ήταν, δηλαδή, ένα παράξενο όχημα δοκιμών εξέλιξης του δεύτερου.

Αν αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ότι το Tesla των 25 χιλιάδων ευρώ θα τοποθετηθεί στην κατηγορία C, με μέγεθος ανάλογο του Volkswagen ID.3 και του MG4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο έρχεται από την Κίνα και η αρχική τιμή του -φυσικά στην ηλεκτρική εκδοχή- είναι επίσης στα 25 χιλιάδες ευρώ. Η παραγωγή του αντίστοιχου Tesla επί ευρωπαϊκού εδάφους, κατά συνέπεια, θα είναι ένα μεγάλο εμπορικό πλεονέκτημα.

Κατά πολλούς, το νέο και προσιτό Tesla θα γίνει το αυτοκίνητο που θα μεταμορφώσει την αμερικανική εταιρεία σε κολοσσό της παγκόσμιας αυτοκίνησης και από πλευράς πωλήσεων. Στόχος των Αμερικανών είναι η Tesla να πουλά 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, από το 2030.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ