Η Tesla κατασκευάζει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα σε 6 μήνες

tesla

Από το 2008 και το πρώτο της μοντέλο το Roadster μέχρι το 2020, η Tesla είχε κατασκευάσει συνολικά 1 εκατομμύριο οχήματα, ενώ από το 2020 έως το 2023, έχει φτάσει συνολικά τα 5 εκατομμύρια!

Σήμερα η ανάπτυξή της και φυσικά η επιτυχία της είναι… θεαματική, αφού είναι σε θέση να παράγει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα σε 6 μήνες! Και αδιαμφισβήτητα, είναι (προς το παρόν) ο παγκόσμιος ηγέτης, όσον αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στις αρχές του 2024 μάλιστα ο συνολικός αριθμός θα έχει φτάσει τα 6 εκατομμύρια, αν και το φρεσκάρισα του Model 3, ίσως επιβραδύνει κάπως τον ρυθμό και τον στόχο της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla b

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην «επιθετική» εμπορική στρατηγική, που μεταξύ άλλων είχε και τη μείωση των τιμών των μοντέλων, η οποία ξεκίνησε από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Κάπως έτσι, κατάφερε το Model Y, να είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί το υψηλό επίπεδο παραγωγής στα 4 εργοστάσια της Tesla, που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες (δύο), στη Γερμανία και στην Κίνα. Λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι με ετήσια παραγωγή στην περίπτωση του Model 3 και Model Y από 250.000 έως 750.000 οχήματα.

tesla c
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ’ όλα αυτά, εκείνο που ξεχωρίζει στην επιτυχία της Tesla, φαίνεται πως είναι το εργοστάσιο της Σαγκάης, αφού παράγει το μεγαλύτερο όγκο. Στην Κίνα, σημειώνονται επίσης και οι περισσότερες πωλήσεις, καθώς η χώρα παρέχει φθηνότερο εργατικό δυναμικό, ενώ την ίδια στιγμή η μεσαία τάξη αυξάνεται συνεχώς.

Για να μπορέσει να καλύψει την υψηλή ζήτηση του κόσμου, αλλά και τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, ο Elon Musk σκεφτόταν μέχρι πρότινος τη δημιουργία δύο ακόμη εργοστασίων. Ένα θα μπορούσε να γίνει στην Ισπανία και ένα στο Μεξικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ