5 χρόνια αναμονής και 2 εκατ. παραγγελίες -Ποιο αυτοκίνητο σπάει όλα τα ρεκόρ

Cybertruck

Έως και πέντε χρόνια θα χρειαστεί να περιμένουν το καινούργιο τους αυτοκίνητο όσοι επιλέξουν το πολυαναμενόμενο Tesla Cybertruck, με τις παραγγελίες να αγγίζουν πλέον τα 2 εκατομμύρια.

Όχι δεν πρόκειται τυπογραφικό λάθος, ούτε πρόκειται για κάποια παρανόηση. Σχεδόν 2 εκατομμύρια υποψήφιοι αγοραστές θα χρειαστεί να περιμένουν έως και πέντε χρόνια ώστε το αυτοκίνητο που επέλεξαν να κατασκευαστεί και να τους παραδοθεί στο κατώφλι του σπιτιού τους.

Ο λόγος για το Tesla Cybertruck, το πρώτο pickup στην ιστορία ενός κατασκευαστή που έχει αν μη τι άλλο τον τρόπο να διατηρεί τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Πριν από λίγες ημέρες, η φωτογραφία των υπαλλήλων της Tesla μπροστά από το πρώτο Cybertruck το οποίο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας το θηριώδες ηλεκτροκίνητο pickup, που όπως όλα δείχνουν σύντομα πρόκειται να διατεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Cybertruck

Βέβαια ακόμα στην περίπτωση που η παραπάνω πρόβλεψη επιβεβαιωθεί θα χρειαστούν σχεδόν πέντε χρόνια ώστε οι σχεδόν δύο εκατομμύρια προπαραγγελίες να εκτελεστούν.

Σύμφωνα με το πλάνο της Tesla, όταν η παραγωγή του Tesla Cybertruck αγγίξει το μέγιστο ρυθμό της θα κατασκευάζονται περίπου 375.000 αυτοκίνητα/έτος, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα από πέντε χρόνια ώστε να καλυφθούν οι σχεδόν δύο εκατομμύρια παραγγελίες.

Tesla Cybertruck
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι για την προπαραγγελία ενός Cybertruck απαιτείται η δέσμευση του ποσού των 100 δολαρίων, είναι πιθανόν οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι για το πρώτο ηλεκτρικό pickup της Tesla να είναι σημαντικά λιγότεροι.

Όπως και να έχει, οι άνθρωποι της Tesla έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, ο οποίος θα σχετίζεται με την κάλυψη της ζήτησης ενός αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

Tesla Cybertruck

Σε αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει, μεταξύ των οποίων και οι προδιαγραφές του ίδιου του αυτοκινήτου, το οποίο στην αρχική εκδοχή του θα διέθετε -μεταξύ άλλων- αυτονομία μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ