Η Tesla φέρνει 3 νέα μοντέλα -Πότε περιμένουμε το «μικρό» Model 2 των 25.000 ευρω

Tesla Model 2 render

Το νέο, μικρότερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Tesla θα είναι ένα από τα τρία καινούρια μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας τα προσεχή χρόνια – και μάλιστα με νέας τεχνολογίας μπαταρία LFP.

Μετά την αποκάλυψη των νέων, επαναστατικών μεθόδων παραγωγής των αυτοκινήτων της κατά τη διάρκεια της ημέρας επενδυτών (Investor Day) στις αρχές Μαρτίου, η Tesla δημοσιεύει όλο και περισσότερα κομμάτια από το παζλ του μέλλοντός της.

Τρία εξ αυτών είναι τα ισάριθμα νέα ηλεκτρικά οχήματα που θα παρουσιάσει τα προσεχή χρόνια, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται το πιο συμπαγές όλων στη γκάμα της, που πιθανολογείται ότι θα ονομαστεί Model 2. Τα άλλα δύο είναι ένα επαγγελματικό / επιβατικό Van και ένα λεωφορείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός, όμως, από το μικρότερο σε διαστάσεις, το νέο επιβατικό Tesla αναμένεται να είναι μακράν και το πιο εμπορικό όλων: η εταιρεία της Καλιφόρνια υπολογίζει ότι θα έχει δυναμική 42 εκατομμυρίων πωλήσεων ανά τον κόσμο, που είναι σχεδόν διπλάσιες από τις συνδυαστικές πωλήσεις των σημερινών δημοφιλέστερων αυτοκινήτων της: των Model 3 και Model Y.

Κεντρική φωτό και πάνω: Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια για το νέο συμπαγές Model 2 και το Van της Tesla
Κεντρική φωτό και πάνω: Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια για το νέο συμπαγές Model 2 και το Van της Tesla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία στο δάπεδο του νέου Model 2 (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) δεν θα είναι ιόντων-λιθίου, αλλά λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού άλατος (LFP) με χωρητικότητα 53 kWh.

Οι νέες μπαταρίες νικελίου-μαγκανίου που εξελίσσει εντός των τειχών της η αμερικανική εταιρεία, λόγω της υψηλότερης ενεργειακής τους πυκνότητας, θα τοποθετούνται σε οχήματα με ανάγκη μεγαλύτερης αυτονομίας.

Η Tesla υπολογίζει ότι το νέο της, συμπαγές Model 2 θα παράγεται σε 4 εκατομμύρια αντίτυπα το χρόνο, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια θα βγαίνουν από το Gigafactory του Μεξικού και τα άλλα 2 από τα εργοστάσια του Βερολίνου και της Σαγκάης.

Το νέο Van της τριάδας των καινούριων Tesla θα διαθέτει τη μπαταρία νικελίου με χωρητικότητα 100 kWh και συνοδεύεται από βλέψεις 10 εκατομμυρίων πωλήσεων στον κύκλο ζωής του.

Που σημαίνει ότι η εταιρεία θεωρεί ότι θα είναι το τρίτο της πιο εμπορικό αυτοκίνητο - το οποίο όπως φαίνεται θα ανταγωνιστεί το Volkswagen ID.Buzz. Πολλοί λένε ότι το Van αυτό θα αποτελέσει το μελλοντικό αυτόνομο ταξί της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το λεωφορείο της Tesla θα διαθέτει μπαταρία LFP χωρητικότητας 300 kWh, και οι συνολικές πωλήσεις στις οποίες η εταιρεία προσβλέπει φτάνουν το 1 εκατομμύριο.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ