Η Subaru ετοιμάζει τον ηλεκτρικό διάδοχο του Forester

subaru soltera

Solterra θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Subaru, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο του μέχρι σήμερα γνωστού Forester.

Σε μια νέα, ηλεκτροκίνητη εποχή περνά η Subaru δίνοντας στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες αινιγματικές φωτογραφίες ενός SUV το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο του μέχρι σήμερα γνωστού Forester. To Solterra όπως θα ονομάζεται, θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και θα τοποθετείται από πλευράς διαστάσεων στην κατηγορία C, ήτοι εκείνη των μικρομεσαίων διαστάσεων οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Το νέο SUV της Subaru θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Toyota και είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού οχήματος. Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το Solterra θα είναι δικίνητο ή τετρακίνητο, με δεδομένη ωστόσο την ευελιξία που προσφέρει η νέα πλατφόρμα της Subaru-Toyota το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται να υπάρξουν τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
subaru soltera

Σύμφωνα με την ίδια τη Subaru, η παραγωγή του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV στην ιστορία της πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο 2022, τοποθετώντας στο στόχαστρό του τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες ανήκει και η ευρωπαϊκή.

Στην περίπτωση τώρα που αναρωτιέστε από που προκύπτει το όνομά του, η ιαπωνική φίρμα θέλησε να συνδυάσει τον ήλιο (Sol) με τη γη (Terra), σκιαγραφώντας κατά αυτόν τον τρόπο την αφετηρία και τον προορισμό του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ