Η smart μπαίνει στον κόσμο των SUV

smart suv

Τις πρώτες αινιγματικές εικόνες ενός SUV τσέπης έδωσε στο φως της δημοσιότητας η smart επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν τη γερμανική φίρμα να επεκτείνει και μάλιστα σύντομα την γκάμα της.

Ένα αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών SUV θα αποτελέσει τη νέα προσθήκη στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της smart, τοποθετώντας τη γερμανική φίρμα σε μια εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία για την ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά.

Η επιβεβαίωση των όσων κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα ως φήμη ήρθε από την ίδια τη smart, η οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες αινιγματικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Το αστικών διαστάσεων SUV της smart δείχνει να έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί, υιοθετώντας την ημίψηλη αρχιτεκτονική ενός τυπικού οχήματος ελευθέρου χρόνου και προβάροντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας. Νέα, ωστόσο, αναμένεται να είναι και η πλατφόρμα, καθώς η Daimler αναζητά ανάμεσα στους στρατηγικούς εταίρους της μια λύση ανάλογη εκείνης του smart fortwo, το οποίο μοιράστηκε πλαίσιο και μηχανικά μέρη με το Renault Twingo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
smart suv

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δούμε το πολυαναμενόμενο SUV της smart να αποκτά μια πρώτου βαθμού συγγένεια με προτάσεις της Geely ή ακόμα και της Volvo, καθώς η σουηδική φίρμα ανήκει στον κινεζικό κολοσσό.

Ούτως ή άλλως, η Volvo έχει εκφράσει την επιθυμία της να προχωρήσει στην παραγωγή ενός μικρότερου SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το ήδη γνωστό XC40, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο εκπροσώπηση στην κατηγορία των B-SUV.

Κρίνοντας, πάντως, από τα πρώτα σκίτσα του SUV της smart, είναι μάλλον απίθανο το αμάξωμα να διαθέτει πίσω πόρτες, γεγονός που θα επιτρέψει στους ανθρώπους της γερμανικής φίρμας να διατηρήσουν το συνολικό μήκος σε χαμηλά επίπεδα. Αντιθέτως, στο εσωτερικό δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η τετραθέσια διαμόρφωση, στα πρότυπα του forfour. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης και παραγωγής του αυτοκινήτου, η πρώτες πληροφορίες το θέλουν να λανσάρεται στην ευρωπαϊκή αγορά το μακρινό 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ