Η Porsche μπαίνει στον «αγώνα του διαστήματος»

Porsche 911 GT3

Η Porsche φαίνεται πως δεν θέλει να αφήσει στην Tesla το μονοπώλιο της στρατόσφαιρας, κι έτσι αγόρασε πρόσφατα ένα μικρό -μονοψήφιο- ποσοστό της startup εταιρείας κατασκευής πυραύλων Isar Aerospace.

Για ποιο λόγο η επένδυση στους πυραύλους έχει κερδίσει τόσο έδαφος τα τελευταία χρόνια; Σύμφωνα με την Isar Aerospace Technologies GmbH, που ιδρύθηκε το 2018, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για την κατασκευή πυραύλων που θα μεταφέρουν δορυφόρους, με απότερο στόχο «να προσφέρουμε βιώσιμη και με αποδοτικό κόστος πρόσβαση στο διάστημα».

Ταυτόχρονα ο Lutz Meschke, μέλος της διοίκησης της Porsche, είπε πως «ως επενδυτές που εστιάζουμε στην κινητικότητα και τις βιομηχανικές τεχνολογίες, είμαστε πεπεισμένοι ότι η οικονομική και ευέλικτή πρόσβαση στο διάστημα θα επιτρέψει την καινοτομία σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Isar Aerospace έχει επενδύσει από το 2018 σχεδόν 180 εκατομμύρια δολάρια στην εξέλιξη του πυραύλου Spectrum, και με την χρηματοδότηση και της Porsche έχει συγκεντρώσει επιπλέον 75 εκατ. με σκοπό να κάνει την πρώτη της εκτόξευση το 2022. Η εταιρεία του Μονάχου εξελίσσει ένα σύστημα αυτοματισμού στην κατασκευή του Spectrum που θα μειώσει σημαντικά το κόστος αποστολής δορυφόρων στην τροχιά του διαστήματος.

Η επένδυση, σημειώνεται, έχει γίνει από την Porsche SE, μία από τις μητρικές εταιρείες του ομίλου Volkswagen, στην οποία ανήκουν τόσο η Porsche AG που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα, όσο και οι Porsche Engineering και Porsche Design.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ