Ο ωκεάνιος διαστημικός λιμένας Deimos του Elon Musk

Η βάση εκτόξευσης Deimos της SpaceX

Μια πρώτη ψηφιακά δημιουργημένη εικόνα της μίας από τις δύο πλωτές εξέδρες που έχει αγοράσει ο δαιμόνιος ιδιοκτήτης της SpaceX, για να αποτελέσουν τις βάσεις εκτόξευσης των διαστημοπλοίων του προς τον Άρη.

Ο 49χρονος Νοτιοαφρικανός οραματιστής, ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του αιώνα μας και από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γη, επεκτείνει τα σχέδιά του προς το διάστημα προσπαθώντας να κάνει ρεαλιστική αυτή που μοιάζει με ουτοπία: την αποίκιση του ανθρώπου στον πλανήτη Άρη.

Η SpaceX ήδη βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του διαστημοπλοίου που θα επιχειρήσει αυτή την αδιανόητη περιπλάνηση στο διάστημα, ίσως τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ιστορίας του Ανθρώπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα πρώτα πρωτότυπα διαστημόπλοια με τη δύναμη πυρός και το λογισμικό που θα καταφέρει να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη, στις μέχρι στιγμής μη επανδρωμένες στις δοκιμές τους έχουν εκραγεί σε μια κόλαση φωτιάς, συχνά καταστρέφοντας και τις βάσεις εκτόξευσής τους στο Τέξας των ΗΠΑ.

Η πλατφόρμα Deimos, όπως και η δεύτερη πλωτή πρώην πετρελαιοπηγή που η SpeceX μετατρέπει σε διαστημικό λιμένα, βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές των ΗΠΑ. Σκοπός είναι να αποτελέσουν τις βάσεις εκτόξευσης των διαστημοπλοίων της SpaceX.

Για πρώτη φορά ο Elon Musk αποκάλυψε ότι η Deimos θα είναι έτοιμη μέσα στο 2022, σχολιάζοντας τη φωτογραφία αυτή που δημιούργησε ψηφιακά και δημοσίευσε ένας χρήστης του twitter. Το σχόλιο του Musk στη φωτογραφία έγραφε πως «ο διαστημικός λιμένας Deimos είναι υπό κατασκευαστή για να λειτουργήσει του χρόνου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί στην κάπως δυσοίωνη ατμόσφαιρα που δημιουργούν, γύρω από την πλατφόρμα Deimos, η αφρισμένη φουσκωμένη θάλασσα και ο μολυβένιος ουρανός - κάτω από τον οποίο βρίσκεται το θηριώδες χωροδικτύωμα που συγκρατεί τον πύραυλο της SpaceX.

Παρεμπιπτόντως, η ονομασία του δεύτερου ωκεάνιου διαστημικού λιμένα της SpaceX είναι Phobos. Το όνομα Deimos προέρχεται από το μικρότερο από τα φεγγάρια του Άρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ