Μοναδική ανακατασκευή μιας Porsche 962 C του 1987

Porsche 962 C Restored

Επί ενάμισι χρόνο οι ειδικοί αναστηλώσεων του μουσείου της Porsche εργάζονταν πάνω σε ένα από τα σπάνια αντίτυπα της 962 C - και το αποτέλεσμα την κάνει να δείχνει σαν να ξαναγεννήθηκε από το Weissach.

Σχεδόν τρεισίμiσι δεκαετίες από τότε που κατασκευάστηκε στο κέντρο εξέλιξης της Porsche στο Weissach, αυτή η Porsche 962 C πέρασε τις πύλες του ίδιου εργοστασίου - αυτή τη φορά ανακατασκευασμένη στην απόλυτη εντέλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν μια πολύ δύσκολη άσκηση, διότι δεν υπήρχαν πολλά πρωτότυπα εξαρτήματα στους απέραντους διαδρόμους ανταλλακτικών του εργοστασίου. Όσα εξέλειπαν κατασκευάστηκαν εξ αρχής, και με την απόλυτη ακρίβεια των πρωτοτύπων. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ολοκλήρωση του έργου χρειάστηκε ενάμισι χρόνο.

Παρόντες, τη στιγμή της ολοκλήρωσης της ανακατασκευής, ήταν και τρεις πολύ σημαντικοί άνθρωποι της ιστορίας αυτής της αγωνιστικής Porsche. Ο οδηγός της Hans-Joachim Stuck, ο αρχιμηχανικός του Norbert Singer και ο σχεδιαστής του, Rob Powell - ο οποίος διαμόρφωσε και τον κόκκινο/κίτρινο χρωματισμό του βάσει του κύριου χορηγού της ομάδας.

O οδηγός της Porsche 962 C στους αγώνες του Group C, Hans-Joachim Stuck
O οδηγός της Porsche 962 C στους αγώνες του Group C, Hans-Joachim Stuck
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την παραπάνω σύνθεση, η 962 C κέρδισε τον τίτλο του ADAC Wurth Supercup to 1987, μεταξύ άλλων. Τα επόμενα χρόνια η Porsche τη χρησιμοποίησε για να διεξάγει στην πίστα τiς δοκιμές των αεροδυναμικών πειραματισμών του Weissach.

Επίσης, η 962 C ήταν και από μια άποψη τεχνολογικά επαναστατική, καθώς ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα με τα οποία η Porsche πειραματίστηκε με το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη - ο οποίος φυσικά σήμερα συνοδεύει όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής του Zuffenhausen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο ανακατασκευασμένο αντίτυπο της 962 C δημιουργήθηκε από την Porsche στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου 40 ετών της πρώτης συμμετοχής της εταιρείας στους αγώνες του πλαιού Group C σπορ πρωτοτύπων. Η πρώτη του παρουσίαση έγινε στην εκδήλωση Sound Night του μουσειου της γερμανικής εταιρείας.

Δεν είναι προς πώληση, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι μια Porsche 962 με προδιαγραφές κυκλοφορίας στο δρόμο πρόσφατα βγήκε σε δημοπρασία με αρχική τιμή κοντά στο 1 εκατομμύριο Ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για το εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο του Weissach, ο Hans-Joachim Stuck είπε: «Η 962 C ήταν ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που μου επιτρεπόταν να οδηγώ μόνος μου, χωρίς να έχω κι άλλους οδηγούς στην ομάδα μου, και με τις ρυθμίσεις που ήθελα. Ποτέ δεν ξεχνάς ένα αυτοκίνητο σαν αυτό. Το 2022 θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια με στιλ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ