Επική ανακατασκευή μιας Lamborghini Countach LP 500 του 1971 (Video)

Lamborghini Countach LP 500 1971

Γιορτάζοντας τον μισό αιώνα ενός εκ των θρυλικότερων supercars της ιστορίας, η Lamborghini ανακατασκεύασε στην εντέλεια το πρώτο πρωτότυπο της Countach LP500 που είχε κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Γενεύης το 1971 - πριν καταστραφεί σε crash test.

Το όλο πρόγραμμα έγινε κατά παραγγελία, από έναν ιδιαίτερα εύπορο συλλέκτη που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Ο μυστηριώδης συλλέκτης ήρθε σε επαφή με τη Lamborghini το 2017 για να διερευνήσει το ενδεχόμενο αναβίωσης της πρωτότυπης Countach.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τεχνικοί του τομέα αναστηλώσεων Polo Storico της Sant' Agata χρειάστηκαν 25 χιλιάδες ώρες εργασίας για να την ξαναφέρουν στη ζωή. Χρησιμοποίησαν στο μεγαλύτερο ποσοστό αυθεντικά ή και χρησιμοποιημένα εξαρτήματα, δεδομένης της ζημιάς που υπέστη στη δοκιμή πρόσκρουσης, και μόλις ελάχιστα από τα τμήματα του αυτοκινήτου είναι σύγχρονης κατασκευής. Δύο από αυτά είναι το χρώμα και τα ελαστικά.

Η βαφή του αυτοκινήτου έχει τον αυθεντικό χρωματισμό «Giallo Fly Speciale» του 1971, τον οποίο οι τεχνικοί εντόπισαν στα αρχεία του Polo Storico και αναπαρήγαγαν. Για την ακριβή μέτρηση των διαστάσεων του αμαξώματος, σκαναρίστηκε τρισδιάστατα το πρώτο πρωτότυπο με τον σειριακό αριθμό 001 της Countach, και χρειάστηκαν 2.000 ώρες εργασίας για να αποτυπωθούν με ακρίβεια οι γραμμές του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα υλικά σύγχρονης κατασκευής είναι τα ελαστικά. Πρόκειται για ρέπλικες των Pirelli Cinturato CN12 που είχε το πρωτότυπο της Γενεύης το 1971, τα οποία η Pirelli αντέγραψε στην εντέλεια χρησιμοποιώντας τα δικά της αρχεία από εκείνη την εποχή. Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 245/60R14 εμπρός και 265/60R14 πίσω. Φυσικά, τα ελαστικά έχουν το σχεδιαστικό μοτίβο του 1971, αλλά διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογίες σχετικά με τη δομή και τα υλικά τους.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη κίνηση της ιταλικής εταιρείας για τον εορτασμό της επετείου της Countach, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της ολοκαίνουριας -περιορισμένης παραγωγής- LPI 800-4, που βασίζεται στην Aventador. Όμως, η κλασσική, αναστηλωμένη LP500 του 1971 αναμένεται να κόστισε στο συλλέκτη που την παρήγγειλε πολύ, πολύ ακριβότερα από τη σύγχρονη Countach, που τιμάται 2,27 εκατομμύρια Ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ