Η Opel ετοιμάζει και «καυτή» εκδοχή του ηλεκτρικού Corsa

Opel Corsa-e

Φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τα αρχικά Gse, η Opel εξελίσσει μια ισχυρότερη και πιο σπορτίφ στο δρόμο έκδοση του ηλεκτρικού Corsa.

Τα αρχικά GSe προέρχονταν από τις λέξεις Grand Sport Einspritzung, η τελευταία εκ των οποίων σήμαινε 'ψεκασμός καυσίμου'. Τα πρωτοείδαμε στο Commodore GS/E και στο Monza GSE τις δεκαετίες του 1970 και '80. Όμως τώρα, στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης το γράμμα 'e' απέκτησε άλλο νόημα, και τα αρχικά σημαίνουν Grand Sport Electric.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα στοιχεία δυναμισμού της έκδοσης GSe του ηλεκτρικού Corsa θα εστιάζονται στον ανασχεδιασμό των προφυλακτήρων, στην ευρεία χρήση μαύρων γυαλιστερών επιφανειών στο ρύγχος και στην ουρά, στη διχρωμία του αμαξώματος με την οροφή και στις εξειδικευμένες ζάντες.

Κατά πάσα πιθανότητα η έκδοση GSe του Corsa δεν θα έχει ενισχύσεις στον ηλεκτροκινητήρα. Η απόδοσή του στο ηλεκτρικό Corsa φτάνει τους 154 ίππους και σημειώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε περίπου 8,0 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα, θα διατηρηθεί η ίδια μπαταρία των 51 kWh.

Όμως, το Corsa GSe δεν θα είναι μια έκδοση αποκλειστικά αισθητικών διαφορών. Θα διαθέτει πιο σφιχτά ελατήρια στις αναρτήσεις και θα είναι χαμηλωμένο, κι επιπλέον θα έχει νέα ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης για καλύτερη αίσθηση και πληροφόρηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό GSe της Opel, ακολουθώντας τα Astra GSe και Grandland GSe που χρησιμοποιούν plug-in υβριδική τεχνολογία και φτάνουν σε απόδοση έως και τους 300 ίππους.

Το Corsa GSe βεβαίως θα κοστίζει περισσότερο από τις άλλες εκδόσεις του γερμανικού ηλεκτρικού supermini, και θα έρθει αντιμέτωπο με αυτοκίνητα όπως το νέο MINI Cooper, το Cupra Born, το MG4 Xpower και πιθανώς και το Abarth 500e.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ