Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα οι εκδόσεις Extended Range και XPOWER του νέου MG4 Electric;

MG4 XPOWER 1

Η MG Motor λάνσαρε στην ελληνική αγορά όλα τα μοντέλα της και σύντομα θα δούμε την γκάμα του ηλεκτρικού MG4 να εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις, μία ισχυρότερη με μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών, καθώς και την κορυφαία XPOWER των 436 ίππων.

Η εγχώρια αντιπροσωπεία της MG Motor ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα πριν μερικές εβδομάδες, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα μοντέλων, εξηλεκτρισμένων και μη, καλύπτοντας όλο σχεδόν το φάσμα του υποψήφιου αγοραστικού κοινού.

MG4 XPOWER 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φετινά λανσαρίσματα της εταιρείας δεν έχουν τελειώσει, καθώς αναμένουμε τον εμπλουτισμό των μοντέλων με νέες εκδόσεις που θα διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους ορίζοντές τους.

Δύο ιδιαίτερα σημαντικές ελεύσεις αφορούν την γκάμα του νέου MG4 Electric. Το νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο hatchback μοντέλο διατίθεται αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά σε δύο πισωκίνητες εκδόσεις, μία με 170 ίππους (Excite) και μία με 204 ίππους (Exclusive). Η έκδοση με τους 170 ίππους εφοδιάζεται με την μπαταρία LFP των 51 kWh, ενώ η ισχυρότερη των 204 ίππων με πακέτο μπαταριών NMC (λιθίου-μαγγανίου-κοβαλτίου-νικελίου) χωρητικότητας 64 kWh.

MG4 1

Οι δύο νέες εκδόσεις του MG4 Electric είναι οι Extended Range και XPOWER που θα τις δούμε να κοσμούν τις εκθέσεις της εγχώριας αντιπροσωπείας τον ερχόμενο Νοέμβριο. Όπως αναφέρει η ονομασία της πρώτης έκδοσης, θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση και μεγαλύτερη ισχύ από τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, ενώ η XPOWER των 436 ίππων θα χαρίζει πραγματικά δυνατές επιδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγαλύτερη μπαταρία της έκδοσης Extended Range έχει ενεργειακή χωρητικότητα που φτάνει τις 77 kWh και επιτρέπει στο MG4 Electric να πραγματοποιήσει μια διαδρομή 500 χλμ. με μία φόρτιση.

MG4 2

Η μεγαλύτερη μπαταρία «φέρνει» μαζί της και ένα ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 245 ίππων. Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εκδόσεις, ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται στον πίσω άξονα και προσφέρει επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών δίνει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης σε φορτιστή έως 150 kW, κάτι που σημαίνει ότι για να «γεμίσει» με ρεύμα από το 10% έως και το 80% της χωρητικότητάς της χρειάζεται 39 λεπτά.

MG4 XPOWER 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, η έκδοση επιδόσεων XPOWER αποτελεί το ισχυρότερο MG παραγωγής όλων των εποχών. Η αύξηση της ισχύος σε σχέση με τη βασική έκδοση του MG4 είναι φυσικά αποτέλεσμα της χρήσης και δεύτερου ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος παρέχει και την «ηλεκτρική» τετρακίνηση του MG4 XPower - και συνδυάζεται με αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση για την προσαρμογή της συμπεριφοράς στα νέα δεδομένα των 436 ίππων.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες των 204 ίππων εμπρός και 232 ίππων πίσω αποδίδουν συνδυαστικά 436 ίππους και 600 Nm ροπή. Τα δύο ηλεκτρομοτέρ εξασφαλίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης και το σύστημα διαθέτει λειτουργία launch control για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ