Η ονειρική μεταμόρφωση μιας Porsche 911

Porsche 911 997 Edit Automotive restomod

Ένα restomod της Edit Automotive επαναφέρει στη ζωή την Porsche 911 (977) δέκα χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής της, με τεχνολογίες και υλικά του σήμερα και με κόστος 168.000 ευρώ για καθένα από τα 99 της αντίτυπα.

Το Zuffenhausen παρήγαγε την έκτη γενιά της 911, γνωστή ως 997, από το 2005 μέχρι το 2013. Αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για τον οίκο Edit Automotive και για τον σχεδιαστή Petr Novague για να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο restomod με την ονομασία g11.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος της επιλογής της συγκεκριμένης 911, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ότι ήταν η τελευταία με μηχανικό σύστημα διεύθυνσης - καθώς η έβδομη γενιά που ακολούθησε είχε πλέον ηλεκτρικό.

Ο όρος restomod σημαίνει ανακατασκευή ενός θρυλικού αυτοκινήτου με τα υλικά και τις τεχνολογίες της σύγχρονης εποχής, και η 911 είναι πολύ δημοφιλής σε αυτό το πεδίο. Ξεκινώντας, λοιπόν, από το αμάξωμα της g11, η Edit τοποθέτησε τμήματα από ανθρακονήματα τόσο στο ρύγχος όσο και στην ουρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περνώντας στο εσωτερικό, αντικατέστησε πολλά από τα υλικά με πιο πολυτελή και σύγχρονα, αλλά διατήρησε την αναλογική (μη ψηφιακή) εμπειρία του πίνακα οργάνων. Και στις ανέσεις -όπως τον κλιματισμό και τα θερμαινόμενα καθίσματα- τώρα πρόσθεσε χώρο ασύρματης φόρτισης του κινητού και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth με το κεντρικό σύστημα πολυμέσων.

Μηχανικά, στη συνέχεια, η Edit Automotive άλλαξε την αρχική ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins και τοποθέτησε υψηλότερης απόδοσης σύστημα εξάτμισης και νέα φρένα: πλέον, οι σφυρήλατες ζάντες κρύβουν τα δισκόφρενα της GT3 με δαγκάνες Brembo, αν και κανείς μπορεί να αποκτήσει προαιρετικά και κεραμικά φρένα. Όπως και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η g11 βασίζεται στην έκδοση μεγαλύτερου πλάτους της 997, που φορούσε στην ουρά της τους εξακύλινδρους ατμοσφαιρικούς κινητήρες 3.6 ή 3.8 λίτρων και ισχύος 325 έως και 400 ίππων. Η Edit έχει προχωρήσει στην πλήρη ανακατασκευή κάθε κινητήρα που θα χρησιμοποιήσει στα 99 αντίτυπα της g11, αλλάζοντας τα φθαρμένα εξαρτήματα και αντικαθιστόντας πολλούς από τους συνδέσμους με νέους, από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η τιμή βάσης αυτού του σύγχρονου restomod της Edit είναι 168.000 ευρώ, αλλά από εκεί και πέρα κάθε αγοραστής μπορεί να επιλέξει πολλά και διαφορετικά επιπλέον στοιχεία εξατομίκευσης: το χρώμα του αμαξώματος και των λεπτομερειών του, όπως και τις επενδύσεις του εσωτερικού - το οποίο κοσμείται με μια πλακέτα με τον αριθμό κάθε αντιτύπου από τα συνολικά 99.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ