«Έκρηξη» ισχύος της Ferrari SF90 Stradale στους 1.033 ίππους

Ferrari SF90 Stradale Novitec

Η Novitec δεν δίστασε να αυξήσει την ιπποδύναμη και να χαμηλώσει το ύψος ακόμα και της ισχυρότερης Ferrari παραγωγής - της υβριδικής SF90 Stradale.

Κατά την έξοδό του από το εργοστάσιο του Maranello, το ιταλικό supercar αποδίδει 986 ίππους χάρη στο συνδυασμό του θερμικού V8 κινητήρα 4.0 λίτρων με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του υβριδικού συστήματός της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οίκος μετατροπών Novitec αύξησε την απόδοση του V8 στους 813 ίππους, που σημαίνει ότι πλέον συνδυαστικά με τους ηλεκτροκινητήρες τώρα η συνολική ισχύς αγγίζει τους 1.033 ίππους. Για να το πετύχει, η Novitec επενέβη στο σύστημα εξάτμισης και στους καταλύτες.

Παρά την αύξηση της δύναμης, ωστόσο, η επιτάχυνση 0-100 km/h παρέμεινε στα 2,5 δευτερόλεπτα. Αντίθετα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Novitec, τώρα η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h.

Μαζί με την ενίσχυση του κινητήρα, ο οίκος μετατροπών τοποθέτησε νέα ελατήρια - τα οποία μείωσαν το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά στο εμπρός μέρος και κατά 23 χλστ. στο πίσω. Έτσι, μειώθηκε περαιτέρω το κέντρο βάρος, με αντίστοιχα οφέλη και στην πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτόν τον τρόπο, η Novitec δημιούργησε την πιο ακραία εκδοχή της Ferrari SF90 Stradale, λίγες μόνο ημέρες μετά την παρουσίαση της αντίστοιχης μετατροπής της F8 Tributo, την οποία ανέβασε στους 818 hp.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ