Η νέα μάρκα που έρχεται στην Ευρώπη με ένα Coupe GT και ένα προσιτό SUV

Neta X Neta GT

Η Neta Auto είναι η επόμενη κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων που θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη, μέσα στο 2024, αρχικά με το coupe-sedan επιδόσεων GT και με ένα προσιτό SUV με την ονομασία Χ.

Η Neta είναι μέλος του ομίλου Hozon Auto New Energy Automobile (που ιδρύθηκε το 2014) και δραστηριοποιείται στην αγορά της Κίνας από το 2018, οπότε και παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο - το Ν01. Στην πορεία εμπλούτισε τη γκάμα ης με αρκετά ακόμη μοντέλα, αλλά για την Ευρώπη προορίζει μόνο τα GT και Χ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Neta GT είναι ένα coupe 4,72 μέτρων μήκους (με πλάτος 1,98 μ. και ύψος 1,42 μ.), που χωρά τέσσερις επιβάτες. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι πως η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 74,5 kWh και ότι η επιτάχυνση 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 3,7 δευτερόλεπτα. Επίσης, διαθέτει πανοραμική οροφή 1,34 m2, κεντρική ψηφιακή οθόνη 17,6 ιντσών, και πετυχαίνει αεροδυναμικό συντελεστή 0.21 Cx.

Από την άλλη, το Neta X είναι ένα συμπαγές SUV, που αποσκοπεί να πετύχει σημαντικό όγκο πωλήσεων χάρη στην προσιτή τιμή στην οποία θα διατίθεται. Είναι επίσης ηλεκτρικό, με μήκος 4,62 μέτρων, που αποδίδει 163 ίππους και σημειώνει τα 0-100 km/h σε 9,5 δευτερόλεπτα, φτάνοντας σε -ηλεκτρονικά περιορισμένη- τελική ταχύτητα 150 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τη μπαταρία του Neta X, αλλά η εταιρεία λέει ότι θα έχει αυτονομία περίπου 420 χιλιομέτρων. Θα διατίθεται σε πέντε χρώματα -έναντι των έξι του GT- και μεταξύ άλλων πολλές από τις λειτουργίες του θα είναι εφικτό να ελέγχονται μέσω του smartphone.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ