Η νέα Lamborghini Huracan θα είναι V8 και υβριδική

Lamborghini Huracan EVO

Ο διάδοχος του supercar της Sant' Agata θα έχει λιγότερους κυλίνδρους αλλά περισσότερη ισχύ, χάρη στην προσθήκη και ηλεκτροκινητήρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η νέα γενιά της Lamborghini Huracan παίρνει και αυτή το δρόμο του εξηλεκτρισμού - και αυτό ήταν γνωστό από το καλοκαίρι του 2021, που το επιβεβαίωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, Reuven Mohr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα νέες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν, αναφέρουν ότι η νέα Huracan θα απωλέσει δύο κυλίνδρους, καθώς ο V10 θα αντικατασταθεί με τον V8 στο νέο υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου. Αυτό δεν αναμένεται να έχει και ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τους φίλους της εταιρείας και των πολυκύλινδρων κινητήρων, αλλά τουλάχιστον αυτοί θα αποζημιωθούν με την αύξηση της ισχύος.

Συγκεκριμένα, ακούγεται ότι ο V8 της νέας Huracan θα είναι εκείνος της Urus, με αρκετές βέβαια τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις, ο οποίος θα προσαρμοστεί κατάλληλα για να τοποθετηθεί στη διαφορετική πλατφόρμα του supercar - μιας και η εταιρεία δεν σκοπεύει να δημιουργήσει εν λευκώ ένα νέο δάπεδο για την επόμενη γενιά της Huracan.

Οι μηχανικοί της Sant' Agata υπόσχονται ότι η λειτουργία του υβριδικού συστήματος της νέας Huracan δεν θα είναι συνηθισμένη. Συγκεκριμένα, ακούγεται ότι μέχρι τις 7.000 στροφές του ο θερμικός κινητήρας V8 θα λειτουργεί ατμοσφαιρικά, και σε αυτό το σημείο περιστροφής θα ενεργοποιούνται οι υπερσυμπιεστές - και μέχρι το όριο των 10.000 σ.α.λ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για το σύστημα τετρακίνησης, ακόμα δεν είναι γνωστό πώς θα εφαρμοστεί. Δηλαδή, η Lambo δεν έχει διευκρινίσει ακόμη αν ο ηλεκτροκινητήρας θα δίνει κίνηση σε έναν από τους δύο άξονες, ώστε να επιτευχθεί ηλεκτρικά η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία της Sant' Agata έχει ανακοινώσει επίσημα πως μέχρι το 2024 όλα τα μοντέλα της θα διαθέτουν και υβριδικές εκδόσεις. Το πρώτο από αυτά θα είναι, φυσικά, το εμπορικό της «υπερόπλο» - το SUV Urus. Θα ακολουθήσει η εν λόγω νέα Huracan, και έπειτα ο διάδοχος της Aventador. Παρόλα αυτά, η Lambo εξακολουθεί να ελπίζει πως, μέσω των βιοκαυσίμων, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα εξαφανιστούν στο απότερο μέλλον - τουλάχιστον όχι από τα supercars.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ