Η νέα BMW M2 των 460 ίππων ήρθε επίσημα στην Ελλάδα –Πόσο κοστίζει;

BMW M2

Ανακοινώθηκε επίσημα από τη BMW η τιμή στην Ελλάδα της νέας και πανίσχυρης M2, που πλέον είναι διαθέσιμη προς τους ενδιαφερόμενους.

Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της γερμανικής εταιρείας στα σπορ compact αυτοκίνητα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo.

Το νέο μοντέλο στο κομμάτι του κινητήρα διαφέρει μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από το ίδιο μοτέρ που χρησιμοποιείται στις BMW M3 και M4, με την αναβαθμισμένη μονάδα των 3,0 λίτρων να εντυπωσιάζει με την άμεση απόκριση, την ευστροφία του και την γραμμική παροχή ισχύος σε όλο το φάσμα των στροφών.

BMW M2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 460 ίππων, ο κινητήρας κάτω από το καπό της νέας BMW M2 ξεπερνά σε απόδοση τη βασική μονάδα που χρησιμοποιούσε η προκάτοχός της κατά 90 ίππους. Η μέγιστη ροπή των 550 Nm παράγεται μεταξύ 2.650 και 5.870 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ισχύς αποδίδεται στις 6.250 σ.α.λ. Ο νέος κινητήρας έχει μέγιστο όριο περιστροφής τις 7.200 σ.α.λ.

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Οι ταχύτατες αλλαγές σχέσεων, η άμεση απόκριση και η ικανότητα να εκτελούνται πολλαπλά κατεβάσματα στη χαμηλότερη διαθέσιμη σχέση αποτελούν την ιδανική βάση για άμεση επιτάχυνση. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι.

BMW M2

Προαιρετικά, διατίθεται ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία οδήγησης, που βασίζεται στην έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου. Το κιβώτιο διαθέτει και το σύστημα Gear Shift Assistant, που χρησιμοποιεί σύστημα εμπλοκής με βάση την ταχύτητα για να εξασφαλίσει λειτουργία χωρίς ολίσθηση στα κατεβάσματα κατά το φρενάρισμα στις στροφές. Εάν χρειαστεί, το Gear Shift Assistant μπορεί να απενεργοποιηθεί στο μενού του M Setup.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW M2

Η νέα BMW M2 ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. με το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic και σε 4,3 δλ. όταν εφοδιάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο. Μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 200 χλμ/ώρα σε 13,5 δλ. (αυτόματο) ή 14,3 δλ. (χειροκίνητο). Η τελική ταχύτητα της νέας BMW M2 είναι 250 χλμ./ώρα και μπορεί να αυξηθεί στα 285 χλμ/ώρα με την παραγγελία του προαιρετικού M Driver’s Package.

BMW M2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στις τιμές της, η νέα BMW M2 στην Ελλάδα κοστίζει 92.000 ευρώ. Για όποιον θελήσει την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων, η τιμή αυξάνεται κατά 695 ευρώ. Το κόστος για το M Driver’s Package που ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 285 χλμ./ώρα είναι επιπλέον 2.591 ευρώ.

BMW M2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ