Η Moskvich επιστρέφει: Αυτό θα είναι το νέο της αυτοκίνητο (video)

2022 Moskvich Moskvitch νέο αυτοκίνητο Kama 1

Πολλά φημολογούνται για το ποιο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα παράξει η αναγεννημένη Moskvich με επικρατέστερα σενάρια τα ακόλουθα.

Η Moskvich (ή...Μοσχοβίτισσα, αν προτιμάτε στα ελληνικά) είναι η μάρκα που θα επιστρέψει ξανά στη ζωή έπειτα από την αποχώρηση του ομίλου της Renault από την χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τον γαλλικό όμιλο να παραχωρεί επί της ουσίας τα εργοστάσια που είχε στην ιδιοκτησία του, με την οψιόν ωστόσο να επιστρέψει στο μέλλον (διαβάστε περισσότερα εδώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή η Moskvich δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά, αν και με την υποστήριξη της επίσης ρώσικης κατασκευάστριας φορτηγών Kamaz δεν θα είναι και πολύ δύσκολο αυτό να γίνει πραγματικότητα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει έτοιμο το εργοστάσιο που αναμένεται να παράξει τα μοντέλα με το όνομα της, το οποίο εκτός από σύγχρονο είναι και λειτουργικό.

Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι το αυτοκίνητο που θα βγει από την παραγωγή του πρώην εργοστασίου της Renault με τα πιθανότερα σενάρια να είναι δύο.

Το πρώτο που φημολογείται ότι βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι η παραγωγή του αστικού και αμιγώς ηλεκτρικού Kama 1, του μικρού πρωτότυπου αυτοκινήτου που παρουσίασε η Kamaz πριν από δύο περίπου χρόνια, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης.

,Με την τεχνογνωσία που κατέχει η Kamaz λογικά δεν θα είναι δύσκολο να παραχθεί το συγκεκριμένο μοντέλο. Ωστόσο το γεγονός ότι οι ιδιαίτερα βαριές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία έχουν ήδη αρχίσει να έχουν αισθητό αντίκτυπο στη βαριά βιομηχανία της χώρας, εγείρουν εύλογα απορίες για το αν η εταιρεία θα μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα εξαρτήματα για την κατασκευή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Lada αναμένεται να «γυρίσει» την παραγωγή της στη... σοβιετική εποχή με τα νέα μοντέλα που θα βγαίνουν από τις πύλες του εργοστασίου της να μην έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας (για παράδειγμα οι αερόσακοι και το ABS), ο οποίος θεωρείται αναπόσπαστο στοιχείο ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Πόσο μάλλον να βρεθούν οι ακριβές και περίπλοκες καλωδιώσεις υψηλής τάσης που απαιτούν οι μπαταριές ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Επόμενο σενάριο για την αναστημένη Moskvich είναι η παραγωγή μοντέλων της Renault με μοναδικές αλλαγές, εκτός από την... έλλειψη ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, την αλλαγή του σήματος. Εδώ να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει επίσημα λόγος για κάποια σχετική συμφωνία μεταξύ του Renault Group και των νέων ιδιοκτητών του πρώην εργοστασίου της, οπότε το επικρατέστερο σενάριο είναι η παραγωγή του Kama 1, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα καθώς απαιτούνται αρκετές αλλαγές στη γραμμή παραγωγής, αλλά και η εύρεση προμηθευτή για τη συστοιχία μπαταριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μικρό αστικό ηλεκτρικό μοντέλο, σύμφωνα και με αυτά που είχαν ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση του ως πρωτότυπο, αναμένεται να φέρει κινητήρα 109 ίππων και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 33 κWh που θα του προσφέρει αυτονομία κοντά στα 250 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Το μήκος 3,4 μέτρων Kama 1 έχει σχεδιαστεί για να φέρει σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 3 και μπορεί θεωρητικά να αναπτύξει ταχύτητα έως και 150 χλμ./ώρα με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ