Χωρίς ABS, αερόσακους και ESP θα παράγονται τα Lada

Lada Niva

Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία έχουν αντίκτυπο και στη Lada που θα παράγει καινούρια μοντέλα με προδιαγραφές δεκαετίας '90...

Οι βαριές οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σοβαρά και την εγχώρια παραγωγή αυτοκινήτων με πρώτη και κυριότερη αιτία, μεταξύ άλλων, την έλλειψη που έχει αρχίσει να παρουσιάζεται αναφορικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που εισάγονταν μέχρι πρότινος στη χώρα.

Νέο θύμα των οικονομικών κυρώσεων είναι η Lada που έχει σταματήσει την παραγωγή καινούριων μοντέλων στα εργοστάσια της λόγω της έλλειψης που έχει παρουσιαστεί σε βασικά ηλεκτρονικά συστήματα και όχι μόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα ωστόσο με αναφορές που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, η μητρική της Lada, AvtoVAZ, αποφάσισε να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων χωρίς να τοποθετεί σε αυτά τα απαιτούμενα συστήματα.

Έτσι τα νέα μοντέλα της Lada θα γυρίσουν πίσω... δεκαετίες ολόκληρες αναφορικά με τα επίπεδα τεχνολογίας και προσφερόμενης ασφάλειας αφού από αυτά θα απουσιάζουν το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS), το σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς ESP, ακόμη και οι αερόσακοι!

Η AvtoVAZ προχώρησε στην απόφαση να ξεκινήσει ξανά η Lada την παραγωγή έχοντας στα χέρια της μόνο τα απολύτως απαραίτητα εξαρτήματα για την κατασκευή τους, τα οποία και παράγονται εντός Ρωσίας.

Από τα συστήματα ασφάλειας των μοντέλων του Ρώσου κατασκευαστή θα λείπει επίσης και το σύστημα κλήσης βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ERA-GLONNASS. Το αντίστοιχο σύστημα στην Ευρώπη ονομάζεται eCall και αποτελεί μέρος του υποχρεωτικού εξοπλισμού για τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης και αναφορικά με τον κινητήρα τους, τα Lada θα γυρίσουν πίσω στο χρόνο και σε ότι έχει να κάνει με τις προδιαγραφές ρύπων τους, αφού, λόγω έλλειψης, από τα συστήματα εξαγωγής τους θα αφαιρεθεί ο ένας από τους δύο αισθητήρες οξυγόνου και αυτό θα τα κάνει αυτόματα προδιαγραφών... Euro 2.

Η απόφαση της AvtoVAZ να παράγει αυτοκίνητα μόνο με ό,τι κατασκευάζεται εγχώρια θα επηρεάσει όλα τα μοντέλα της Lada, μεταξύ των οποίων είναι το νέο sedan Granta αλλά και το γνωστό σε όλους Niva. Το μόνο θετικό, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι για καινούριο αυτοκίνητο που παράγεται εν έτει 2022, είναι το γεγονός ότι τα μοντέλα της Lada, από τα οποία θα λείπουν τα παραπάνω συστήματα, θα είναι σημαντικά φθηνότερα...

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ