Αυτή είναι η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο - Πόσα χιλιόμετρα είναι το μήκος της; (+video)

Μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο 2022

Με μήκος που ξεπερνά αρκετούς αυτοκινητόδρομους σε όλο τον κόσμο αυτή είναι η μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα στον πλανήτη και είναι κινέζικη.

Οι Κινέζοι έχουν να παινεύονται για τα δεκάδες κατασκευαστικά θαύματα τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην αχανή χώρα τους και έχουν καταφέρει να την μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τις τελευταίες 10ετίες στον τομέα των μεταφορών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κίνα βρίσκονται οι γέφυρες με το μεγαλύτερο μήκος στον κόσμο και καταλαμβάνουν τις περισσότερες θέσεις στη σχετική λίστα, ενώ «Made in China» είναι φυσικά και εκείνη που βρίσκεται στην κορυφή της, ως η μεγαλύτερη στον πλανήτη.

Το όνομα της είναι Danyang–Kunshan Grand Bridge και είναι μέρος του υπερσύγχρονου σιδηρόδρομου υψηλών ταχυτήτων που ενώνει το Πεκίνο με την Σαγκάη (Beijing–Shanghai High-Speed Railway), συνολικού μήκους 1.318 χιλιομέτρων. Το ταξίδι διαρκεί συνολικά λιγότερο από 4,5 ώρες...

Με απόσταση από το έδαφος τα 31 μέτρα η Danyang–Kunshan Grand Bridge έχει μήκος 164,8 χιλιόμετρα και ενώνει τις πόλεις Danyang και Kunshan, περνώντας πάνω από ορυζώνες και αγροτικές περιοχές. Μάλιστα ένα μέρος της, μήκους εννέα περίπου χιλιομέτρων περνά πάνω και από την λίμνη Yangcheng.

Η κατασκευή και ο σχεδιασμός της πραγματοποιήθηκαν από την China Road and Bridge Corporation (CRBC) με κρατική χρηματοδότηση σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, από το 2006 έως και το 2010, με ένα κόστος που ανήλθε τότε στο ποσό των 7,53 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κατασκευή της Danyang–Kunshan Grand Bridge εργάστηκαν 10.000 άνθρωποι και έπειτα από την ολοκλήρωση της οι Κινέζοι πραγματοποιούσαν δοκιμές σε όλο το μήκος της με τρένα υψηλών ταχυτήτων για έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κάποιο δομικό πρόβλημα. Η γέφυρα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011, μαζί φυσικά με το υπόλοιπο σιδηρόδρομο Beijing–Shanghai High-Speed Railway.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ