Έτσι κράτησαν ανοιχτό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τον ιστορικό χιονιά (video)

Εκχιονιστικά Ελευθέριος Βενιζέλος

Η κακοκαιρία Ελπίς έφερε πολλά προβλήματα στην Αθήνα, όμως στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχε πρόβλημα με τον αποχιονισμό του διαδρόμου. Δείτε πως κατάφεραν να το κρατήσουν «ανοιχτό» οι άνθρωποι του αεροδρομίου.

Λεπτό δεν έκλεισε στο φετινό χιονιά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρότι η φετινή χιονόπτωση στην Αθήνα ήταν η πιο «βαριά» των τελευταίων ετών, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους δρόμους, με αποκορύφωμα βέβαια το χάος της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την πρώτη στιγμή και πριν καν ξεκινήσει να χιονίζει, οι άνθρωποι του αεροδρομίου έριξαν αρκετό αλάτι στους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης και στους περιφερειακούς διαδρόμους, μην αφήνοντας το χιόνι που έπεσε στη συνέχεια να γίνει πάγος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, επιστρατεύτηκαν άμεσα τα ειδικά εκχιονιστικά που διαθέτει το αεροδρόμιο, τα οποία με χρήση της ειδικής, άκρως αποτελεσματικής παράλληλης στοίχισης που είδαμε πρόσφατα να χρησιμοποιεί και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βιουλιαγμένης στην Παραλιακή λεωφόρο, κατάφερναν να απομακρύνουν το χιόνι από τους διαδρόμους κρατώντας τους «ανοιχτούς» για τα αεροπλάνα.

Οι καθυστερήσεις πτήσεων που υπήρξαν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οφείλονταν κυρίως στην ορατότητα των αεροσκαφών που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν προσγειώνονται και απογειώνονται σε τέτοιες συνθήκες, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν λόγω του χιονιά πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Δείτε στο παρακάτω video, πως κατάφεραν οι άνθρωποι του αεροδρομίου να κρατήσουν τους διαδρόμους του αεροδρομίου ανοιχτούς:

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ