Η μεγάλη επιστροφή του Opel Frontera - Πότε θα δούμε το νέο μοντέλο;

Opel Experimental

Η γερμανική εταιρεία θα αναβιώσει το κλασικό 4x4 σε εκδόσεις βενζίνης, ήπια υβριδική και ηλεκτρική για να κοντράρει το εξαιρετικά δημοφιλές Dacia Duster.

Σύμφωνα με στελέχη της γερμανικής εταιρείας, η Opel θα λανσάρει άμεσα ένα νέο crossover/SUV με την ονομασία Frontera. Το συγκεκριμένο όνομα έχει να κάνει την εμφάνισή του στην γκάμα της Opel περίπου 20 χρόνια, και κοσμούσε ένα 4x4 που βασιζόταν σε πλαίσιο τύπου σκάλας και είχε καλές εκτός δρόμου δυνατότητες.

Opel Frontera 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μοντέλο όμως θα έχει πιο εξευγενισμένα χαρακτηριστικά και άμεσο ανταγωνιστή το Dacia Duster. Αυτό σημαίνει ότι θα ανήκει στην compact κατηγορία των SUV, ενώ όπως είναι λογικό θα ακολουθήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Οι διαστάσεις του θα είναι μαζεμένες για να κινείται με άνεση στην πόλη, αλλά αναμένεται να διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών και διάφορες χρηστικές και πρακτικές λεπτομέρειες για να καλύπτει εύκολα τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Opel Frontera 2

Πέρα από τους χώρους και την πρακτικότητα, το νέο Opel Frontera θα διαθέτει Pure Panel ταμπλό και head up display επαυξημένης πραγματικότητας. Οι δύο οθόνες του Pure Panel θα έχουν διαγώνιο 12 ιντσών, με το σύστημα πολυμέσων να προσφέρει ότι πιο σύγχρονο από πλευράς συνδεσιμότητας.

Η βάση για το νέο crossover/SUV της Opel θα είναι η τελευταία εκδοχή της πλατφόρμας CMP του Ομίλου Stellantis. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοηθήσης του οδηγού, καθώς και πλούσια γκάμα κινητήρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Frontera 4

Η τελευταία θα αποτελείται από εκδόσεις βενζίνης με τον 1.2 Turbo των 100 και 130 ίππων, και τη νέα ήπια υβριδική με τον 1.2 Turbo 48V και το ηλεκτρομοτέρ των 28 ίππων (αποδίδει 136 ίππους και 230 Nm, έχει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και συνδυάζεται με νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων).

Κάτω από το καπό της κορυφαίας έκδοση θα βρούμε τον καινούριο ηλεκτροκινητήρα του Ομίλου που αποδίδει 156 ίππους και 260 Nm, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα παίρνει ενέργεια από μία υγρόψυκτη συστοιχία μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ