Το Hyundai Accent επιστρέφει -Πότε παρουσιάζεται επίσημα

Hyundai Accent Verna 2024

Το Hyundai Accent, δημοφιλές και στη χώρα μας στο παρελθόν, συνεχίζει να σταδιοδρομεί με το όνομα Verna στην Ινδία - και η νέα του γενιά για το 2024 ενδέχεται να έρθει και στα μέρη μας.

Η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα το νέο Verna μέσα στον Μάρτιο, στην Ινδία, έχοντας ήδη δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες του teaser φωτογραφίες. Αυτή θα είναι η 6η γενιά του Accent/Verna, το οποίο παρασύρθηκε στην Ευρώπη -όπως και πολλά άλλα sedan- από την επέλαση των SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άλλη άκρη του πλανήτη, και στις αγορές της Λατινικής Αμερικής -κυρίως στη Βραζιλία και στην Κολομβία- σταδιοδρομεί μια άλλη εκδοχή του Accent με την ονομασία ΗΒ20S, αλλά δεν σχετίζεται με το Verna.

Η Hyundai σχεδίασε το νέο Verna βάσει της φιλοσοφίας που ονομάζεται «Διαισθαντική Αθλητικότητα» (Sensuous Sportiness), προσδίδοντάς του αρκετό δυναμισμό - μαζί με πολλές από τις σχεδιαστικές παραπομπές των Hyundai που γνωρίζουμε και στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, παρατηρούμε τις ιδιαίτερες γραμμές στις πλευρές του αμαξώματος που θυμίζουν αρκετά εκείνες του SUV Tucson, καθώς και την ενιαία λεπτή γραμμή LED για το φωτισμό στο ρύγχος που παραπέμπει στην ίδια που θα έχει το νέο -ηλεκτρικό- Kona. Η μάσκα, επίσης, έχει το μοτίβο της τρέχουσας σχεδιαστικής ταυτότητας της Hyundai.

Το κορεάτικο sedan θα έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του, τόσο στην άνεση όσο και στις ψηφιακές τεχνολογίες. Όσον αφορά στα μηχανικά του μέρη, θα διατίθεται στην Ινδία με μια τετρακύλινδρη ατμοσφαιρική επιλογή 1.5 MPi με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε αυτόματο IVT, είτε με με τον turbo κινητήρα 1.5 T-GDi και την επιλογή αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Hyundai θα διαθέτει το Verna στην Ινδία σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, μετά την επίσημη πρεμιέρα του στις 21 Μαρτίου 2023. Προς το παρόν το υπερπόντιο ταξίδι του νέου Accent/Verna προς την Ευρώπη δεν είναι βέβαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ