Το φθηνό σεντάν της Hyundai από τη Βραζιλία

Hyundai HB20S

Μια μπερλίνα που παραπέμπει στο πάλαι ποτέ κραταιό Accent έχει την τύχη να διαθέτει στην παλέτα της η Hyundai στη μακρινή Βραζιλία.

Ανανεωμένο συνεχίζει την πορεία του στην αγορά της Βραζιλίας το άγνωστο στους περισσότερους από εμάς Hyundai ΗΒ20S.

Ο λόγος για ένα μικρομεσαίων διαστάσεων sedan, το οποίο παρά τον πληθωρικό χαρακτήρα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τη σχέση αξίας/τιμής, παραπέμποντας στο περίφημο Accent.

Το Hyundai ΗΒ20S προσφέρεται σε δύο τύπους αμαξώματος (sedan και hatchback) και εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1,0 λίτρου ο οποίος στην ατμοσφαιρική έκδοση αποδίδει 80 ίππους και στην υπερτροφοδοτούμενη 120 ίππους.

Hyundai HB20S
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανανεωμένη εκδοχή του, πέρα από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον σχεδιασμό των επιφανειών του αμαξώματος, η Hyundai προχώρησε και σε αναβαθμίσεις ουσίας σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας του αυτοκινήτου.

Τα φτωχά αποτελέσματα του Hyundai HB20S στις δοκιμές πρόσκρουσης δεν άφηναν το περιθώριο στους Κορεάτες για εκπτώσεις, τοποθετώντας έξι αερόσακους από τη βασική έκδοση του αυτοκινήτου, ενώ προαιρετικά μπορεί να επιλέξει κανείς και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Νέα στοιχεία στον κατάλογο του εξοπλισμού αποτελεί το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής των 8 ιντσών, ενώ ανάλογα με την έκδοση το Hyundai HB20S προσφέρεται με ηλεκτρονικό κλιματισμό και κάμερα οπισθοπορείας.

Hyundai HB20S

Για την απόκτηση της πιο προσιτής διαμόρφωσης της κορεατικής μπερλίνας απαιτούνται σχεδόν 16.000 ευρώ, ενώ για την κορυφαία θα χρειαστεί να καταβάλλει κανείς έως και 23.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηρουμένων των αναλογιών, λοιπόν, το ανανεωμένο HB20S θα μπορούσε να θεωρηθεί προσιτό, χωρίς παρόλα αυτά να μπορεί να συγκριθεί με το Accent και τα όσα πρόσφερε στη δική του εποχή αρκετά κάτω από ψυχολογικό φράγμα των 10.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ