Η Lancia έτοιμη να επιστρέψει στους αγώνες

Lancia Stratos Delta 037

Η Lancia, ένας από τους πιο λαοφιλείς κατασκευαστές στο WRC τις δεκαετίες του 1970-'90, ετοιμάζεται να επιστρέψει και πάλι στις Ειδικές Διαδρομές του πλανήτη.

Η πιο ισχυρή ένδειξη για το γυρισμό της Lancia στα ράλι ήρθε στο μέσον του περασμένου Μαρτίου, όταν με ένα δελτίο Τύπου η εταιρεία του Τορίνου -με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας 'Race for Glory' στην Ιταλία- ανακοίνωσε την αναγέννηση του θρυλικού εμβλήματος HF.

H Lancia Delta HF Integrale στο Ράλι Μόντε Κάρλο 1990
H Lancia Delta HF Integrale στο Ράλι Μόντε Κάρλο 1990
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρελθόν, τα αρχικά HF συνόδευαν τα σπορ αυτοκίνητα επιδόσεων της Lancia. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε τη δεκαετία του '60, με αφορμή την ίδρυση της λέσχης 'Lancia Hi-Fi' από διακεκριμένους κατόχους αυτοκινήτων της Lancia.

Η Λέσχη αυτή εν συνεχεία συνδέθηκε με την αγωνιστική ομάδα Squadra Corse με επικεφαλής τον Cesare Fiorio, και για σχεδόν δύο δεκαετίες (από το μέσον εκείνης του 1970 μέχρι τις αρχές των 90s) οι αγωνιστικές Lancia Stratos και Delta έλαμπαν στο παγκόσμιο στερέωμα των ράλι.

Το έμβλημα HF, λοιπόν, περνά και στη νέα -ηλεκτρική- εποχή της Lancia, καθώς στις αρχές του 2025 αναμένουμε την έκδοση Ypsilon HF του νέου citycar της εταιρείας - που, παρεμπιπτόντως, έχει στην ουρά της φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν σε εκείνα της Stratos.

Η Lancia Delta S4 του Group B το 1985
Η Lancia Delta S4 του Group B το 1985
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν θα επιστρέψουμε στα ράλι; Το δουλεύουμε» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano, την ημέρα της ανακοίνωσης για την αναβίωση του συμβόλου HF. Και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας συμπλήρωσε: «Βλέπουμε αυτό τον καιρό ιδιαίτερο πάθος και αγάπη για το motorsport, με πολλούς υποστηρικτές μας που μας ακολουθούσαν για πολύ καιρό.

Δουλεύουμε πάνω στην επιστροφή της Lancia στα ράλι, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο του marketing. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στον κόσμο των ράλι αν η ανταποδοτικότητα της επένδυσης ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας», κατέληξε.

Lancia Ypsilon 2024
Lancia Ypsilon 2024

Η επιστροφή της Lancia στο WRC, βεβαίως, δεν θα γίνει άμεσα στην βασική κατηγορία Rally1 του WRC. Αρχικά η εταιρεία αναμένεται να μπει στις μικρότερες κατηγορίες, αντλώντας τεχνογνωσία από τη συμμετοχή της Citroen -επίσης μέλους του ομίλου Stellantis- στα ράλι με το C3 Rally2.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ