Έρχεται -έτοιμη για τα ράλι- η Lancia Ypsilon HF των 240 ίππων

Lancia Ypsilon

Η Lancia επιβεβαίωσε ότι θα ανασύρει από το ένδοξο παρελθόν της τα θρυλικά αρχικά HF για την κορυφαία σπορ έκδοση της νέας Ypsilon, το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της νέας εποχής της.

Στο περιθώριο της πρεμιέρας της κινηματογραφικής ταινίας 'Race for Glory' ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano, κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία του Τορίνου θα συνεχίσει και στη νέα εποχή της -υπό τον όμιλο Stellantis- την ένδοξη σπορ ιστορία της, που την έκανε κυρίαρχο στην παγκόσμια σκηνή των ράλι τη δεcaκαετία του 1980.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναβίωση της παράδοσης αυτής θα ξεκινήσει από την Ypsilon HF, τη σπορ εκδοχή του νέου της citycar που παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες - του πρώτου καινούριου αυτοκινήτου της Lancia μετά από περισσότερο από μία δεκαετία.

Η επανερμηνεία του λογότυπου HF από το σχεδιαστικό κέντρο της ιταλικής εταιρείας θα το κρατήσει πιστό στην προέλευσή του. Η Lancia ονομάζει το σχεδιαστικό όραμα "Progressive Classic", εκφράζοντας την ισορροπία μεταξύ του σεβασμού για το παρελθόν και της προβολής προς το μέλλον.

Οι σχεδιαστές θα υιοθετήσουν τα ιστορικά χρώματα -λευκό, κόκκινο και μαύρο- και θα απλοποιήσουν τη γεωμετρία του σχεδίου, προκειμένου αυτό να εκφράζει καινοτομία, αριστεία και ιταλικό στυλ χωρίς να παραμελεί έναν εκλεκτικισμό που πάντα χαρακτήριζε την premium εταιρεία της Stellantis.

Οι διαφορές της Ypsilon HF από την απλή έκδοση περιλαμβάνουν χαμηλότερο ύψος από το έδαφος, αυξημένο πλάτος, και βεβαίως σημαντική αύξηση της ισχύος και της απόδοσης. Η έκδοση HF αφορά στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη Ypsilon, και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας 240 ίππων του ομίλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός θα είναι ικανός να επιταχύνει την Ypsilon HF από στάση στα 100 km/h σε 5,8 δευτερόλεπτα, κι έτσι θα καταστήσει το ιταλικό αυτοκίνητο ανταγωνιστικό των Abarth 600e, Alpine A290 και της πιθανής Alfa Romeo Milano Quadrifoglio - που θα έχουν όλα παρεμφερές επίπεδο ισχύος.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η παρουσίαση της Ypsilon HF θα αποτελέσει τον προπομπό της επιστροφής της Lancia στο διεθνές προσκήνιο των ράλι. Άλλωστε, από την ίδρυση της HF Squadra Corse υπό τον Cesare Fiorio, οι διάφορες εκδόσεις των Lancia HF έχουν αφήσει το θρυλικό τους στίγμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, το σημερινό WRC.

Το σύμβολο HF, που απεικονίζει ένα μωρό ελέφαντα, συμβολίζει τη δύναμη και την αεικινησία, αντικατοπτρίζοντας τη φιλοσοφία της μάρκας να ξεπερνά τις δυσκολίες και να στοχεύει στην αριστεία. Κι αυτή τη φορά, κατά τον Napolitano, το όραμα της Lancia -με την ηλεκτρική Ypsilon HF- δεν περιέχει μόνο την ισχύ, αλλά και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ