Η καλλονή Citroen DS 21 Majesty του 1969 αγγίζει τα 100 χιλιάδες ευρώ

Citroen DS 21 Majesty

Μια από τις ομορφότερες και πιο φινετσάτες λιμουζίνες της δεκαετίας, η Citroen DS Majesty που σχεδίαση το 1969 η καροσερί Henri Chapron, βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να αγγίξει εξαψήφια τιμή.

Αυτό το αντίτυπο της DS Majesty είναι ένα από τα μόλις 27 που κατασκεύασε ο οίκος Henri Chapron, και μόλις ένα από τα τρία που είχαν τα επαναστατικά για την εποχή εκείνη πλαϊνα φώτα που άναβαν ανάλογα με την κατεύθυνση των τροχών. Η γαλλική καλλονή ανακατασκευάστηκε πλήρως τη δεκαετία του 2000 και έπειτα παρέμεινε φυλαγμένη για 13 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καροσερί Henri Chapron κατασκεύαζε τις πιο εκλεκτές DS -και όχι μόνο- για λογαριασμό της Citroen. Η πιο πολυτελής έκδοση, DS Prestige, είχε την υπογραφή του - αλλά η DS 21 Majesty ήταν ακόμα πιο εκλεπτυσμένη και σπάνια, δεδομένου ότι έμεινε τα 21 αντίτυπα.

Το τριών όγκων αμάξωμα της DS Majesty παραπέμπει στο coupe DS Concorde, που επίσης είχε σχεδιάσει η Chapron. Το αμάξωμα αυτό εξασφάλιζε περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες σε σχέση με την κλασσική hatchback έκδοση της DS, την ώρα που οι κάθετες προεκτάσεις των φτερών προς τα πίσω άκρα μεταφέρουν την εικόνα των Cadillac της εποχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μπλε χρώμα midnight blue σε συνδυασμό με τα τμήματα χρωμίου του αμαξώματος και τα χρυσού χρώματος εμβλήματα της Citroen δίνουν στο αμάξωμα επιπλέον φινέτσα, σε συνδυασμό με τις πλευρικές λωρίδες φωτός κάτω από τα τζάμια. Όσο για το εσωτερικό, έχει πλήρες σετ οργάνων, ραδιόφωνο, διακόπτες για τον κλιματισμό, καφέ δερμάτινες επενδύσεις και τμήματα από ξύλο.

Αυτό το αντίτυπο της DS Majesty είναι ένα από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν, και η δημοπρασία του θα λάβει χώρα στις 3 Ιουλίου 2022 στην Ελβετία. Ο πωλητής του το είχε αγοράσει το 2009 την εκδήλωση Retromobile του οίκου Bonhams έναντι 86.250 ευρώ. Έκτοτε το κράτησε καλά φυλαγμένο στο Βέλγιο και δεν το κίνησε ποτέ, και τώρα ελπίζει να το πουλήσει σε τιμή περίπου 100 χιλιάδων ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ