Η Jaguar F-Pace αποκτά νέες, δυναμικότερες εκδόσεις βενζίνης και diesel

Jaguar F-Pace 400 Sport

Δύο νέες εξακύλινδρες εκδόσεις αποκτά η Jaguar F-Pace, υιοθετώντας έναν δυναμικότερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά προσανατολισμό.

Περισσότερες επιλογές προσφέρει πλέον η γκάμα της γνωστής στους περισσότερους Jaguar F-Pace. To μεσαίων διαστάσεων SUV της βρετανικής φίρμας υποδέχεται δύο νέες εξακύλινδρες εκδόσεις, οι οποίες προσδίδουν στο προφίλ του έναν δυναμικότερο προσανατολισμό.

Πρόκειται για την F-Pace 400 Sport, η οποία εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων αποδίδοντας 400 ίππους και για την πετρελαιοκίνητη F-Pace 300 Sport, η οποία αγγίζει τους 300 ίππους.

Στην πρώτη περίπτωση, το ήπια υβριδικό σύνολο βενζίνης διαθέτει δύο twin scroll υπερσυμπιεστές καυσαερίων και έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή (supercharger), συνδυασμός που διασφαλίζει την άμεση απόδοση των 400 ίππων και των 550 Nm ροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για του λόγου το αληθές, το βρετανικό SUV έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Ήπια υβριδικό είναι και το πετρελαιοκίνητο σύνολο των 3,0 λίτρων που φιλοξενεί η F-Pace Sport των 300 ίππων και των 650 Nm ροπής.

Οι δύο twin scroll υπερσυμπιεστές καυσαερίων είναι στην προκειμένη περίπτωση τοποθετημένοι στη σειρά, ελαχιστοποιώντας τους χρόνους αντίδρασης του εξακύλινδρου συνόλου.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η πετρελαιοκίνητη F-Pace 300 Sport επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης να διαμορφώνεται στα 230 χλμ./ώρα.

Jaguar F-Pace
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξίσου εντυπωσιακή είναι στην προκειμένη περίπτωση και η αποδοτικότητα του βρετανικού SUV καθώς η μέση τιμή δεν υπερβαίνει τα 7,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Τις τεχνικές προδιαγραφές των δύο εκδόσεις συμπληρώνει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και το αυτόματος κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, την ίδια στιγμή που στον κατάλογο του βασικού εξοπλισμού έρχεται να προστεθεί ο ψηφιακός βοηθός Amazon Alexa, επιτρέποντας τον χειρισμό των επιμέρους υποσυστημάτων του αυτοκινήτου μέσω φωνητικών εντολών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ