Η Jaguar – Land Rover σε νέα συνεργασία με την NVIDIA

Jaguar I-Pace MY 2023 1

Ειδικοί στον τομέα του λογισμικού και από τις δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν από κοινού συστήματα αυτόνομης οδήγησης και συνδεδεμένες υπηρεσίες που υποστηρίζονται από Τεχνητή Νοημοσύνη.

Aπό το 2025, όλα τα νέα οχήματα Jaguar και Land Rover θα κατασκευάζονται στην πλατφόρμα που στηρίζεται στο λογισμικό  NVIDIA DRIVE —προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ενεργητικής ασφάλειας, αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης και στάθμευσης καθώς και συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Μέσα στο όχημα το σύστημα θα προσφέρει χαρακτηριστικά AI, όπως παρακολούθηση οδηγού και επιβατών και προηγμένη οπτική απεικόνιση του περιβάλλοντος του οχήματος.

Αυτή η πλήρως ολοκληρωμένη λύση βασίζεται στο NVIDIA DRIVE Hyperion, που διαθέτει DRIVE Orin κεντρικούς υπολογιστές AV, λογισμικό DRIVE AV και DRIVE IX, συστήματα ασφαλείας, προστασίας και δικτύωσης και επιπλέον περιμετρικούς αισθητήρες. Το DRIVE Orin είναι ο AI εγκέφαλος του αυτοκινήτου και ‘τρέχει’ το Λειτουργικό Σύστημα της Jaguar Land Rover, ενώ το DRIVE Hyperion είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jaguar Land Rover θα αξιοποιήσει επίσης λύσεις κέντρου δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά με το NVIDIA DGX για την εκπαίδευση μοντέλων AI και λογισμικό DRIVE Sim βασισμένο στο NVIDIA Omniverse για προσομοίωση φυσικής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο. Οι λειτουργίες που καθορίζονται από το λογισμικό της Jaguar Land Rover και η αρχιτεκτονική επαλήθευσης και επικύρωσης από την αρχή μέχρι το τέλος (end-to-end) θα επιτρέψουν την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υποβοηθούμενης και αυτοματοποιημένης οδήγησης σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος μέσω over-the-air (OTA) ενημερώσεων λογισμικού.

Η Jaguar Land Rover στοχεύει να πετύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, στα προϊόντα και στις δραστηριότητές της μέχρι το 2039.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ