Η Hyundai χτίζει εργοστάσιο μπαταριών στην Ισπανία, θα προμηθεύει και τη VW

Hyundai Mobis factory

Η Huyndai Mobis ανακοίνωσε τα πλάνα για το καινούριο της εργοστάσια μπαταριών επί ευρωπαϊκού εδάφους, από το οποίο θα προμηθεύει με συστήματα ηλεκτροκίνησης και τον όμιλο Volkswagen.

Η υπογραφή της συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία φαίνεται πως ήταν κομβικής σημασίας για να προχωρήσει η κατασκευή του εργοστασίου από τους Κορεάτες στην Ισπανία. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα της Hyundai για την μελλοντική της εκπροσώπηση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η Hyundai Mobis -η οποία ανήκει στον όμιλο Hyundai Motor Group- θα προμηθεύει στη VW την ηλεκτρική συσκευή BSA (Battery System Assembly). Αυτή συνδυάζει τις κυψέλες της μπαταρίας με το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας (BMS) μαζί με άλλα θεμελιώδη εξαρτήματα για την ασφαλή λειτουργία και την αποδοτικότητα των μπαταριών.

Η Hyundai Mobis διαθέτει εμπειρία τουλάχιστον μίας δεκαετίας στην κατασκευή των ηλεκτρικών συστημάτων και μπαταριών για τα EV, και αυτή ήταν μια σημαντική παράμετρος της επίτευξης της συμφωνίας με τη Volkswagen.

Ο γερμανικός όμιλος θα χρησιμοποιεί τα ηλεκτρικά συστήματα που θα προμηθεύεται από το εργοστάσιο της Hyundai στα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει επί ισπανικού εδάφους, στα εργοστάσια Landaben της Ναβάρα και Martorell της Βαρκελώνης. Και πιο συγκεκριμένα, στα συμπαγή του αυτοκίνητα που θα βασίζει στην πλατφόρμα MEB Small.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεπώς, η συμφωνία των δύο πλευρών έχει και γεωγραφικές παραμέτρους. Το καταλανικό εργοστάσιο του ομίλου VW θα παράγει τα Cupra Raval και Volkswagen ID.2, ενώ από τις γραμμές παραγωγής του Landaben θα βγαίνουν τα συμπαγή ηλεκτρικά SUV της Skoda και της Volkswagen.

Θυμίζουμε ότι η Volkswagen ήδη έχει ανακοινώσει τα πλάνα της να χτίσει το δικό της gigafactory παραγωγής μπαταριών -μέσω της θυγατρικής της, PowerCo- επί ισπανικού εδάφους, στο Σαγούντο της Βαλένθια. Εκεί θα συναρμολογεί η ίδια τις κυψέλες των μπαταριών, πάνω στις συσκευές που θα της προμηθεύει η Hyundai Mobis.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεργασία της VW με την κορεάτικη εταιρεία δεν είναι η μόνη που έχουν συνάψει οι Γερμανοί στο πεδίο της παγκόσμιας ηλεκτροκίνησης. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες με τις κινεζικές SAIC, XPeng και Leapmotors, καθώς ο όμιλος Volkswagen επιταχύνει ταχύρρυθμα την επέκτασή του στα EV στη μετά-Herbert Diess εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ