Η Google το κάνει όπως η Ελλάδα: Αυτή είναι η νέα λειτουργία των Android smartphones

Smartphone της Google

Ακολουθώντας τα βήματα της χώρας μας, η Google ανακοίνωσε ότι ο οδηγός μπορεί να «ανεβάσει» το δίπλωμα οδήγησης στο Google Wallet του κινητού του.

Από τον περασμένο Ιούλιο μέσω της εφαρμογής «Gov.gr Wallet» μπορεί ο οποιοσδήποτε στην Ελλάδα να έχει το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του –μια σημαντική διευκόλυνση για όλους τους οδηγούς.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοπορία της χώρας μας, που πλέον ακολουθείται και από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones, με την Apple να το έχει εντάξει ήδη στις δυνατότητες του Wallet της, σε συγκεκριμένες όμως περιοχές του πλανήτη.

Τα βήματα της Ελλάδας ακολουθεί ωστόσο και η Google, η οποία στο πρόσφατο Android update του Δεκεμβρίου για τα smartphones που χρησιμοποιούν το λογισμικό της, ανακοίνωσε ότι δοκιμαστικά δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να «ανεβάσει» στο Google Wallet το δίπλωμα οδήγησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες πολιτείες των Η.Π.Α., ώστε να δοκιμαστεί η σωστή χρήση της.

Google Wallet

Εφόσον η δοκιμαστική χρήση του ψηφιακού διπλώματος της Google δεν έχει προβλήματα, τότε αναμένεται να επεκταθεί σε όλους τους χρήστες των smartphones της στις Η.Π.Α.

Το ψηφιακό δίπλωμα ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η Google επανέφερε την εφαρμογή του Google Wallet στα Android κινητά της τον περασμένο Μάιο.

Θυμίζουμε ότι η Apple από τον Σεπτέμβριο του 2021 δίνει τη δυνατότητα «ανεβάσματος» του διπλώματος οδήγησης στo Apple Wallet στους οδηγούς στις Η.Π.Α., αν και ακόμη η δυνατότητα αυτή δεν είναι διαθέσιμη σε όλες της πολιτείες της χώρας.

Δίπλωμα οδήγησης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Ελλάδα, αυτή τη στιγμή εκτός από το δίπλωμα οδήγησης μπορεί κανείς να έχει στο κινητό του μέσω τη εφαρμογής «Gov.gr Wallet» και την αστυνομική ταυτότητά του, ενώ αναμένεται στην ίδια πάντα εφαρμογή να προστεθούν και άλλα έγγραφα και στοιχεία όπως είναι το ΚΤΕΟ, τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ