Η Ford επενδύει στην παραγωγή του Ranger

Ford Ranger Wildtrak

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε την πραγματοποίηση επένδυσης ύψους 1 δισ. δολαρίων για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στη Ν. Αφρική, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην 97χρονη ιστορία της Ford στη χώρα αυτή.

Επίσης, αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Αφρικής, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής της Ford και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Με αυτή την επένδυση, το εργοστάσιο της Ford στο Silverton αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα που θα ξεπεράσουν το 1,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Νότιας Αφρικής.

Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου του Silverton θα αυξηθεί σε 200.000 οχήματα από 168.000 που είναι σήμερα, υποστηρίζοντας την παραγωγή του νέου Ford Ranger για την εγχώρια αγορά και την εξαγωγή του σε περισσότερες από 100 αγορές στο κόσμο. Στο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται επίσης τα pick-up μοντέλα της Volkswagen στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας Ford-VW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Ranger

Η επέκταση της παραγωγής θα βοηθήσει να δημιουργηθούν 1.200 επιπλέον θέσεις εργασίες για τη Ford στη Ν. Αφρική, αυξάνοντας το ανθρώπινο δυναμικό στη συγκεκριμένη μονάδα σε 5.500 εργαζόμενους. Συνολικά, αναμένεται να προστεθούν περίπου 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο δίκτυο εγχώριων προμηθευτών της Ford, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 60.000.

Η συνολική επένδυση περιλαμβάνει 686 εκατομμύρια δολάρια για εκτενείς αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο του Silverton, που θα αυξήσουν τον όγκο παραγωγής και θα βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της απόδοσης παραγωγής και της ποιότητας των οχημάτων. Η Ford θα κατασκευάσει επίσης νέα κέντρα μετατροπής οχημάτων και εκπαίδευσης, με τα τελευταία να διασφαλίζουν την πλήρη κατάρτιση των εργαζομένων της εταιρείας, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων του Silverton.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ