Η εξωτική McLaren Elva απέκτησε και έκδοση με παρ-μπριζ

mclaren elva σε έκδοση με παρμπρίζ

Το roadster hypercar του 1,66 εκατομμυρίου Ευρώ θα διατίθεται πλέον και με την επιλογή ανεμοθώρακα με ανθρακονημάτινο πλαίσιο - και θα γίνει ακόμα πιο σπάνιο και συλλεκτικό, καθώς ο μέγιστος αριθμός παραγγελιών της μειώθηκε στα 149 αντίτυπα.

Η αρχική Elva προστάτευε τους επιβάτες από τον αέρα με το ευφυές αεροδυναμικό σύστημα Active Air Management System (AAMS). Το σύστημα αυτό ανέδυε μια πτέρυγα στο κέντρο του ρύγχους του αυτοκινήτου, το οποίο δημιουργούσε έναν αόρατο αεροφράκτη που κατηύθυνε τη ροή του αέρα πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλη τη «χρηστικότητα» της έκδοσης με παρ-μπριζ, πάντως, ούτε αυτή η παραλλαγή της Elva δεν αποκτά παράθυρα ή οροφή - ενώ τώρα φυσικά έχει αφαιρεθεί, μιας και δεν χρησιμεύει σε τίποτα, το σύστημα AAMS.

Η αρχική Elva προέτεινε ως μια από τις κύριες αρετές της ότι είναι το ελαφρύτερο αυτοκίνητο δρόμου της McLaren, με βάρος 1.300 κιλών. Είναι μια αρετή που δεν έχει απωλέσει ούτε στην έκδοση με το παρ-μπριζ, καθώς το πλαίσιο του τελευταίου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Η προσθήκη δεν έχει τίποτα περισσότερο από το μηχανισμό των αυτόματων υαλοκαθαριστήρων, τα μπεκ ψεκασμού του καθαριστικού και τα αλεξήλια για τους επιβάτες. Έτσι, και με την αφαίρεση του συστήματος AAMS, το παρ-μπριζ δεν προσθέτει περισσότερα από 20 κιλά στο συνολικό βάρος.

Η McLaren Elva, που παραπέμπει στην αγωνιστική Μ1Α που είχε σχεδιάσει ο Μπρους ΜακΛάρεν τη δεκαετία '60, πυροδοτείται από τον Twin-turbo V8 κινητήρα 4.0 λίτρων, που αποδίδει 815 ίππους και 800 Nm ροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με απόδοση αντίστοιχη της McLaren Senna, χρειάζεται μόνο 2,8 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 km/h και 6,8 δλ. για να φτάσει από στάση τα 200 km/h. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Τους προσεχείς μήνες θα ξεκινήσει η παραγωγή της, και εντέλει θα παραχθεί σε μόλις 149 αντίτυπα. Αρχικά το 2019 η McLaren είχε ανακοινώσει 399, ο αριθμός αυτός μειώθηκε πέρσι στα 249, και φέτος έπεσε εκ νέου, στα 149. Φυσικά, κάθε αντίτυπο της Elva θα κατασκευάζεται εξατομικευμένα από την MSO, με τις ιδιαίτερες επιλογές του αγοραστή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ