Η επιστροφή του Land Rover Freelander

Chery Auto 1

Όλα δείχνουν πως το πρώτο premium μοντέλο της συνεργασίας της Chery με την Land Rover θα είναι ένα νέο ηλεκτρικό crossover, το οποίο θα αποτελεί την αναβίωση του γνωστού Freelander.

Οι πληροφορίες λένε πως το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Κίνας και αρχικά θα πωλείται μόνο στην εγχώρια αγορά. Όμως οι δημιουργοί του σκοπεύουν να το λανσάρουν αργότερα και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Με την πάροδο του χρόνου λοιπόν, θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις και στο εξωτερικό.

Η παραγωγή του Land Rover Freelander τερματίστηκε το 2015, ενώ η εταιρεία το αντικατέστησε με το Discovery Sport. Εάν και εφόσον επιστρέψει, ίσως γίνει μέσω μιας υπομάρκας ή νέας οικογένειας οχημάτων, η οποία θα είναι ανεξάρτητη τόσο από την Land Rover όσο και από την Chery. Και για να γίνει αυτό, ίσως ανοίξει ξεχωριστό δίκτυο αντιπροσώπων με EVs.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως είναι γνωστό πως και οι δύο φίρμες πρόκειται να εξελίξουν από κοινού, νέα μελλοντικά προϊόντα. Στην κοινοπραξία, η Jaguar Land Rover και η Chery κατέχουν το 50%. Πρόσφατα είχε αναφερθεί πως οι Βρετανοί σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες στις οποίες βασίζονται ήδη τα projects των Exeed και Exlantix.

Έτσι θα υπάρξουν οσονούπω ηλεκτρικά, αλλά και υβριδικά μοντέλα. Κανείς βέβαια δεν είναι σε θέση ακόμα, να γνωρίζει το χρονοδιάγραμμά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ