Αυτή είναι η επικίνδυνη αγροτική συνήθεια που μπορεί να σε σκοτώσει (video)

Αγροτικό αυτοκίνητο

Μία «αθώα» και συνηθισμένη πρακτική που μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία μέσα σε μια στιγμή είναι η μεταφορά ανθρώπων στην καρότσα ενός pick-up.

Για όσους το έχουν δοκιμάσει ακόμη και καθαρά για λόγους διασκέδασης, η «βόλτα» στην καρότσα ενός pick-up είναι μια ευχάριστη εμπειρία που φέρνει σε άμεση επαφή τους επιβαίνοντες με το περιβάλλον γύρω τους.

ξύλα στο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κομμάτι της χρηστικότητας η καρότσα του pick-up μπορεί επίσης να δώσει λύση για να μεταφερθούν πολλά άτομα ταυτόχρονα μεταξύ δύο σημείων. Ο κίνδυνος θανάσιμου τραυματισμού είναι ωστόσο τεράστιος και στις δύο αυτές περιπτώσεις καθώς η καρότσα ενός pick-up, άσχετα από το έτος κατασκευής του, δεν έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει άτομα αλλά φορτίο.

Η καρότσα ενός αγροτικού σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει έστω και κάποιο ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας για τα άτομα που βρίσκονται εκεί, αφού δεν υπάρχουν καθίσματα και φυσικά ούτε ζώνες ασφάλειας για να τα συγκρατήσουν σε ένα σημείο, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Ακόμη και αν ο οδηγός του pick-up είναι ο πιο ασφαλής οδηγός του κόσμου, από τη στιγμή που κινείται σε δημόσιο δρόμο, η ασφάλεια των επιβατών εξαρτάται και από όλους τους υπόλοιπους αστάθμητους παράγοντες, με πρώτο και καλύτερο τη συμπεριφορά των υπόλοιπων οδηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τη χώρα μας η μεταφορά ατόμων γίνεται και είναι ακόμη πιο διαδεδομένη σε πάρα πολλά σημεία σε όλο τον κόσμο. Αυτό φυσικά ισχύει και για την τεράστια αγορά, για τα pick-up, των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα εν λόγω μοντέλα είναι πλήρως ενσωματωμένα στην τετράτροχη κουλτούρα της χώρας και πωλούνται ως συμβατικά αυτοκίνητα, χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος επαγγελματίας για να έχει το δικαίωμα να τα αποκτήσει.

Για να δείξει πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρακτική, η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας πραγματοποίησε πριν από μερικά χρόνια μια σχετική δοκιμή πρόσκρουσης, για να δείξει τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι βρίσκονται σε δημόσιο δρόμο στην καρότσα ενός pick up.

Το σοκαριστικό video που ακολουθεί δείχνει χωρίς περιττά λόγια γιατί δεν πρέπει ποτέ να μεταφέρονται άτομα στην καρότσα ενός αγροτικού, για κανένα λόγο, αφού εύκολα ακόμη και μια μικρή, αργή και «αθώα» βόλτα μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη χώρα μας, συνηθίζεται στις αγροτικές περιοχές να μεταφέρονται άτομα σε καρότσα pick-up, όπως φαίνεται και από τα καταγεγραμμένα ατυχήματα. Πιο πρόσφατη τραγωδία εκείνη που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2022 στην Κρήτη όταν αγροτικό έπεσε σε γκρεμό έχοντας στην καρότσα του μια 60χρονη και ένα παιδί, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Το video μας δείχνει επίσης πως οποιοδήποτε αντικείμενο και αν βρίσκεται στην καρότσα ενός pick-up θα πρέπει να ασφαλίζεται με τέτοιο τρόπο που δεν θα επιτρέπει την εκτίναξη του σε περίπτωση ατυχήματος.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ