Η Toyota αλλάζει τα δεδομένα: Έρχεται το πρώτο Hilux με υδρογόνο

Toyota Hilux fuel cells ηλεκτρικό pick up υδρογόνου 2022

Η Toyota μεταφέρει την προηγμένη τεχνογνωσία της γύρω από τις κυψέλες υδρογόνου και στα ελαφριά επαγγελματικά και ανακοινώνει την έναρξη της εξέλιξης του Hilux υδρογόνου.

Η Toyota είναι ένας από τους μεγάλους κατασκευαστές που πιστεύει ότι στο δρόμο για ένα βιώσιμο και ουδέτερο ανθρακικά μέλλον δεν πρέπει να είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές και ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν τη μοναδική λύση.

Ο παραπάνω είναι και ο λόγος που ο ιαπωνικός κολοσσός επενδύει και εξελίσσει όλα τα πιθανά συστήματα κίνησης, έχοντας στην παραγωγή, ή σε πειραματικό στάδιο, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ηλεκτρικά που κινούνται με υδρογόνο, αλλά και κινητήρες εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο και απελευθερώνουν μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα κατά τη λειτουργία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Toyota βλέπει το υδρογόνο ως λύση και για τα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα και αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει μια νέα έκδοση του pick up της Hilux, το οποίο και θα χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου.

Στην εξέλιξη του νέου υδρογονοκίνητου Hilux, η Toyota θα ηγείται μιας σειράς εταιρειών και οργανισμών που θέλουν να συμμετέχουν στο project (Ricardo, ETL, D2H και Thatcham Research), με χρηματοδότηση και από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η ιαπωνική εταιρεία έλαβε και σχετική χορηγία από την βρετανική κυβέρνηση μέσω του προγράμματος Advanced Propulsion Centre (APC) για την εξέλιξη οχημάτων μηδενικών ρύπων.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις σημαντικές αγορές για τα pick up και είναι και μια σημαντική αγορά για την Toyota. Αυτή η κρατική χρηματοδότηση είναι μια τεράστια ευκαιρία να εξελίξουμε μια λύση μηδενικών ρύπων για μία κρίσιμη κατηγορία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison που ευχαρίστησε την βρετανική κυβέρνηση για τη χορηγία, η οποία υποστηρίζει, όπως είπε, την φιλοδοξία των Ιαπώνων για ανθρακική ουδετερότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός του project είναι να προσαρμοστεί το ήδη υπάρχον και δεύτερης γενιάς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με κυψέλες υδρογόνου που φέρει το Mirai για χρήση σε ένα pick up, όπως είναι το Hilux. Αυτό θα κάνει το δημοφιλές pick up των Ιαπώνων ηλεκτρικό, που θα παράγει ρεύμα μέσω των κυψελών υδρογόνου και επί της ουσίας ένα όχημα μηδενικών ρύπων.

Άλλες λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό Hilux υδρογόνου δεν υπάρχουν προς το παρόν καθώς είναι πολύ νωρίς, ενώ του προγράμματος θα ηγείται η Toyota Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα έχει τεχνική υποστήριξη από την Toyota Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ