Το αγροτικό της Fiat που θα θέλαμε στην Ευρώπη

Fiat Toro

To Fiat Toro είναι -από το 2016- ένα από τα πιο δημοφιλή pick-up ημιφορτηγά στη Λατινική Αμερική, και μόλις ξεπέρασε τα 450.000 αντίτυπα στο εργοστάσιο της Goiana στην ανατολική Βραζιλία.

Ως καθαρόαιμο Sport Utility Pick-up (SUP), το Toro έφερε μια μικρή επανάσταση στην κατηγορία συνδυάζοντας τις σκληροτράχηλες ικανότητες ενός Pick-up με τις ανέσεις, τις τεχνολογίες και τη σπορτίφ αίσθηση στην άσφαλτο ενός SUV. Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν τέτοια, που έγινε σύντομα ένα από τα εμπορικότερα και σημαντικότερα αυτοκίνητα της Fiat παγκοσμίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι, στη Βραζιλία, το δεύτερο σε πωλήσεις Pick-up, πίσω μόνο από το Fiat Strada, διατηρώντας σταθερά το 80% των πωλήσεων στην κατηγορία του. Έτσι, βοήθησε την εταιρεία του Τορίνου να φτάσει σε ποσοστό πωλήσεων 53% όλων των Pick-ups που πωλούνται στη βραζιλιάνικη αγορά. Το ποσοστό αυτό ήταν 33% το 2015, και η μεταβολή εν πολλοίς οφείλεται στα Strada και Toro.

Σημαντικό ρόλο στη δημοτικότητα του Toro διαδραμάτισε ο σχεδιασμός του, ο οποίος βραβεύθηκε μεταξύ άλλων με τα διακεκριμένα iF Design Award και Red Dot Design Award. Ήταν, αυτά, μόνο δύο από τα συνολικά 30 βραβεία που απέσπασε. Έπειτα, μερίδιο ευθύνης είχε και η πολυχρηστικότητά του, η ικανότητα να ανταπεξέρχεται σε διαφορετικές ανάγκες - από βαριές εργασίες μέχρι ένα ήρεμο και άνετο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Toro παράγεται στο εργοστάσιο της Goiana, στην επαρχία Pernambuco της Βραζιλίας - κοντά στην πόλη Recife, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της χώρας. Το 2018 η γκάμα του εμπλουτίστηκε και με την έκδοση Ranch, που εισάγει περισσότερο δυναμικά και «περιπετειώδη» στοιχεία. Ένα χρόνο μετά, αποκαλύφθηκε και η πιο σοφιστικέ και πολυτελής έκδοση S-Design, και τέλος η Ultra με hard-top κάλυμμα της καρότσας.

Το 2021, το ιταλικό Pick-up πέρασε στην επόμενη γενιά του, και εφοδιάστηκε με τον πιο σύγχρονο και ισχυρότερο 1.3 Turbo κινητήρα Τ270 βενζίνης. Επίσης, στο λογισμικό της οθόνης του στο κέντρο του ταμπλό προστέθηκε και το σύστημα συνδεσιμότητας Fiat Connect Me.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα, για το μοντέλο του 2023, απέκτησε το σχεδιασμό της νέας εταιρικής ταυτότητας της Fiat στη Βραζιλία, όπως τον είδαμε στο Pulse και μετέπειτα στο καινούριο Coupe SUV Fastback που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Μαζί με το νέο του σχεδιασμό, το Toro υιοθέτησε και πολλές ακόμη αναβαθμίσεις των ηλεκτρονικών του συστημάτων, σε όλες του τις εκδόσεις.

Όπως ισχύει και για άλλα αυτοκίνητα που η Fiat εστιάζει στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, και κυρίως στη βραζιλιάνικη, έτσι και το Fiat Toro φαντάζει μια εξαιρετική πρόταση καλή σχέσης αξίας-τιμής και για την ελληνική αγορά. Προς το παρόν, όμως, δεν διαφαίνεται τέτοια προοπτική, καθώς η Fiat έχει διαφορετικά, και μεγαλεπίβολα σχέδια για την Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ