Η Audi μετατρέπει τις οθόνες των αυτοκινήτων σε smartphone

Audi MBI

Μια νέα γενιά συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προετοιμάζει η Audi με σκοπό την ενσωμάτωση εφαρμογών και τεχνολογιών που απολαμβάνουμε σήμερα στα smartphones στα μοντέλα της.

Την τρίτη κατά σειρά γενιά των ψηφιακών συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι έτοιμη να παρουσιάσει η Audi, φιλοδοξώντας να προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες των νέων μοντέλων τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές ενός προηγμένου smartphone.

Πρόκειται για το MIB 3 (Modular Infotainment System), το οποίο πλέον θα προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήση να «κατεβάζει» και να εγκαθιστά εφαρμογές τρίτων, ώστε να μπορεί κανείς να απολαμβάνει τις υπηρεσίες τους και στο αυτοκίνητο, όπως ακριβώς και στο κινητό τηλέφωνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα αποκτά πρόσβαση σε ένα ανεξάρτητο «κατάστημα» εφαρμογών από το οποίο μπορεί να επιλέγει εκείνα τα apps τα οποία επιθυμεί να εγκαταστήσει στο αυτοκίνητο.

AUDI MBI

Οι εφαρμογές που θα προσφέρονται στο app store της Audi θα είναι εγκεκριμένες και πιστοποιημένες από την ίδια τη γερμανική φίρμα ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.

Μάλιστα το νέο λογισμικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο και σε παλαιότερα μοντέλα της Audi, στα οποία θα εγκαθίσταται μέσω USB. Τα πρώτα μοντέλα που πρόκειται να αναβαθμιστούν με την τρίτη γενιά του MIB είναι τα A4, A5, A6, A7 Sportback, A8, Q5, Q8 e-tron και e-tron GT.

Η Audi είναι η πρώτη φίρμα του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen, που προσφέρει τη δυνατότητα ριζικής αναβάθμισης του λογισμικού σε ήδη εγκατεστημένα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων σε αυτά, ωστόσο, τον ίδιο δρόμο πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέλλον και οι υπόλοιπες φίρμες του group.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ