Η Audi εξελίσσει τη δική της G-Class

Audi activesphere concept 1

Ένα σκληροτράχηλο SUV φιλοδοξεί να προσθέσει η Audi στην γκάμα της κλέβοντας λίγο από τη λάμψη της Mercedes G-Class.

Την ηγετική θέση που απολαμβάνει τις τελευταίες δεκαετίες στην κατηγορία των σκληροτράχηλων SUV η γνωστή στους περισσότερους Mercedes-Benz G-Class πρόκειται όπως όλα δείχνουν να αμφισβητήσει η Audi, εξελίσσοντας το δικό της καθαρόαιμο offroader.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Audi αναμένεται να ακολουθήσει ως έναν βαθμό το σχεδιαστικό παράδειγμα του εντυπωσιακού πρωτότυπου Αctivesphere.

Audi Activesphere
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα πληροφορίες συνδέουν αυτήν τη κίνηση της Audi με την απόφαση του ομίλου Volkswagen να αναβιώσει την Scout, ένα brand που είχε «εξειδικευθεί» στις εκτός δρόμου υλοποιήσεις.

Τα πρώτα μοντέλα της Scout αναμένεται να περάσουν στην παραγωγή το 2026 και το offroader της Audi έναν χρόνο αργότερα.

Audi Activesphere

Το μόνο που μπορεί να δηλώσει κανείς με σιγουριά είναι ότι στην περίπτωση που το project πάρει τελικά το πράσινο φως και τον δρόμο για τη γραμμή παραγωγής, θα εφοδιάζεται με τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες και πλήθος τεχνολογιών που θα ενισχύουν τις ικανότητές του μακριά από την άσφαλτο.

Ένα από τα ερωτήματα που μένουν να απαντηθούν είναι αν η Audi θα τολμήσει, χρησιμοποιώντας πλαίσιο σκάλας, πιθανότατα προερχόμενο από το Volkswagen Amarok ή αν θα επιλέξει να κινηθεί εκ του ασφαλούς, αξιοποιώντας μία από τις πλατφόρμες του ομίλου που έχουν σχεδιαστεί ευθείς εξαρχής για να φιλοξενήσουν μια ηλεκτροκίνητη πρόταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Activesphere

Όπως και να έχει με τη Mercedes G-Class να αποκτά σύντομα μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση και την Audi να ακολουθεί το παράδειγμά της, είναι το Land Rover Defender εκείνο που μοιάζει για την ώρα να μένει πίσω σε αυτόν τον αδυσώπητο αγώνα του εξηλεκτρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ