Το Audi RS 6 θα γίνει ηλεκτρικό μέσα στο 2024

Audi RS 6 Avant

Το εμβληματικό sport-wagon της Audi θα περάσει (και αυτό) στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, καθώς το Wolfsburg επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του για το 2024.

Όλοι «θα λατρέψουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της οικογένειας RS» υποσχέθηκε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte, καθώς επιβεβαίωσε την έλευση του αμιγώς ηλεκτρικού RS6 μέσα στην επόμενη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γερμανός, μάλιστα, είπε ότι παρουσίασε τα σχέδιά του για την οικογένεια των ηλεκτρικών RS του εγγύς μέλλοντος σε 1.000 διοικητικούς του ομίλου Volkswagen στο Βερολίνο, και ότι όλοι τους «ξετρελάθηκαν» με αυτά τα πλάνα των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων της Audi.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και το sport-wagon της γερμανικής εταιρείας που έχει γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία: το RS6. «Λατρεύω το RS6 διότι μπορώ να βάλω ποδήλατα, σκι και τόσα άλλα πράγματα στο εσωτερικό του. Για αυτό μου αρέσε», τόνισε ο Lichte.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte
Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte

Το ηλεκτρικό Audi RS6, που προφανώς θα πάρει την ονομασία e-tron που έχει η οικογένεια των EV της εταιρείας, δεν θα είναι μια τροποποιημένη έκδοση του θερμικού με την τοποθέτηση μπαταρίας και ηλεκτροκινήρα. Θα είναι σχεδιασμένο εν λευκώ ως αμιγώς ηλεκτρικό, ακολουθώντας τα σχεδιαστικά πρότυπα που άνοιξε το πρωτότυπο Audi A6 Avant e-tron Concept πριν από περίπου ένα χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και η λιμουζίνα A6 e-tron, έτσι και το Audi RS6 e-tron θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) του ομίλου Volkswagen, που εξέλιξαν σε συνεργασία οι Audi και Porsche. Ο Lichte παραδέχθηκε πως το πρωτότυπο A6 Avant e-tron Concept «έδειξε το 90% του σχεδιασμού» του Α6 e-tron και του RS6 e-tron, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το τελευταίο θα είναι πιο πλατύ και δυναμικό σε εμφάνιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ