Η Alpina των 270 χλμ./ώρα που «καίει» 6,9 λίτρα στα 100 χλμ. (video)

Alpina D4S Grand Coupe 2022 270 χλμ./ώρα, 6,9 λτ./100 χλμ.

Αναμφίβολα εντυπωσιακή η νέα Alpina D4S Gran Coupe η οποία προσφέρει επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου και τις συνδυάζει με εξαιρετικά χαμηλά νούμερα κατανάλωσης diesel.

Ένας ταξιδιώτης υπερυψηλών επιδόσεων που δεν θυσιάζει ωστόσο την οικονομία καυσίμου είναι η νέα Alpina D4S Gran Coupe το σπορ σεντάν της BMW με τις coupe επιρροές το οποίο και έχει δεχτεί τις περιποιήσεις του γνωστού βελτιωτικού οίκου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Alpina D4S Gran Coupe συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς κόσμους (της οικονομίας καυσίμου και των κάτι παραπάνω από δυναμικών επιδόσεων) χάρη στον εν σειρά εξακύλινδρο diesel κινητήρα με την ήπια υβριδική υποστήριξη της BMW. Με δύο υπερσυμπιεστές εξάτμισης και χωρητικότητα τρία λίτρα το μηχανικό σύνολο πετρελαίου αποδίδει για την περίσταση 355 ίππους και ακόμη πιο σημαντικά 730 Nm ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα στις μόλις 1.750-2.750 σ.α.λ.

Με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF οι επιδόσεις που προσφέρει η 4θυρη Alpina μπαίνουν για τα καλά στην περιοχή καθαρόαιμων σπορ κατασκευών με τη διαδικασία για τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι της τάξης των 270 χλμ./ώρα. Επιδόσεις αλλά και οικονομία με την μικτή κατανάλωση κατά το πρότυπο WLTP να μην ξεπερνά τα 6,9 λίτρα diesel ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που κάνει το ξεχωριστό μοντέλο των Βαυαρών ιδανικό για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έναντι της στάνταρ Σειράς 4 Grand Coupe, η Alpina D4S φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που διαχωρίζουν τις βελτιωμένες δημιουργίες της έναντι των στάνταρ μοντέλων της BMW πάνω στις οποίες βασίζονται. Εξωτερικά τη διαφορά κάνουν άμεσα οι ζάντες διαμέτρου 20 ιντσών με τη σήμα κατατεθέν σχεδίαση της Alpina. Παράλληλα στο εμπρός μέρος έχει τοποθετηθεί σπόιλερ της γερμανικής εταιρείας όπως και τον πίσω προφυλακτήρα, με τις αλλαγές όπως συνήθως ορατές αλλά πάντα διακριτικές.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, το οποίο έχει διανθιστεί με λεπτομέρειες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους όπως είναι η πλάκα της κεντρικής κονσόλας με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής, αλλά και το σήμα της εταιρείας που κάνει την εμφάνιση του σε διάφορα σημεία της καμπίνα και φυσικά στο τριάκτινο τιμόνι της Alpina με την Lavalina δερμάτινη επένδυση. Να σημειωθεί τέλος ότι η γερμανική εταιρεία έχει βάλει το χέρι της και στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση του μοντέλου της BMW προσδίδοντας ακόμη πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά στη ήδη δυναμική συμπεριφορά της στο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ