Το τελευταίο BMW i3 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

BMW i3 τέλος παραγωγής 2022

Η παραγωγή της υπάρχουσας γενιάς της BMW i3 έφτασε στο τέλος της και οι Βαυαροί αποχαιρετούν το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο τους με την αποκλειστική έκδοση HomeRun Edition.

Έπειτα από οκτώμισι περίπου χρόνια και λίγο πάνω από 250.000 μονάδες, η αυλαία πέφτει για την BMW i3, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Βαυαρών που μπήκε σε μαζική παραγωγή. Ένα μοντέλο που καταφέρνει να ξεχωρίζει ακόμη και σήμερα για την προχωρημένη σχεδίαση του ευρύχωρου εσωτερικού του αλλά και το πλαίσιο του που είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (carbon fibre-reinforced plastic -CFRP) .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τέλος της παραγωγής της BMW i3 στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Leipzig της Γερμανίας (κατασκευαζόταν μόνο εκεί για όλο τον κόσμο) έρχεται για να δώσει τη σκυτάλη στην κατασκευή της νέας γενιάς MINI Countryman, η οποία και θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζει ήδη επίσης εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα και μπαταρίες του ομίλου και είναι το πρώτο στον κόσμο που θα «φιλοξενεί» την κατασκευή μοντέλων τόσο της BMW όσο και της MINI.

Στα οκτώμισι περίπου χρόνια που παρέμεινε στην παραγωγή, η i3 βελτιωνόταν συνεχώς από τους ανθρώπους της BMW κυρίως αναφορικά με τα ηλεκτρονικά της συστήματα αλλά και στην ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών της και σύμφωνα. H BMW αναφέρει επίσης ότι οι 250.000 και πλέον πωλήσεις καθιστούν το μοντέλο της το πιο πετυχημένο εμπορικά premium compact ηλεκτρικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BMW αποχαιρετά το εμβληματικό για την ίδια ηλεκτρικό μοντέλο της με την αποκλειστική έκδοση HomeRun, με το «νικητήριο» όνομα της να προέρχεται από τον κόσμο του αμερικάνικου baseball, και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους πόντους που κερδίζει ένας παίχτης όταν χτυπά το μπαλάκι με τέτοιο τρόπο που μπορεί να «κερδίσει» όλες τις βάσεις μόνος του, χωρίς να απειληθεί από την άμυνα της αντίπαλης ομάδας.

Η έκδοση HomeRun φέρει, για πρώτη φορά για i3, ματ βαφή που προέρχεται από το τμήμα BMW Individual και είναι διαθέσιμο σε γκρι ή κόκκινο. Οι ζάντες έχουν διάμετρο 20 ιντσών, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται ηλεκτρικά ελεγχόμενη γυάλινη οροφή και ενεργά φωτιστικά σώματα LED. Στο εσωτερικό, οι μόλις 10 i3 HomeRun που κατασκευάστηκαν, φέρουν τις δερμάτινες επενδύσεις Suite, σε καμπίνα και καθίσματα, ενώ η BMW έδωσε την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες της (έχουν ήδη προπωληθεί) να δουν από κοντά την ολοκλήρωση των αυτοκινήτων τους στο Leipzig.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ