Η άγνωστη πινακίδα του ΚΟΚ που όλοι αγνοούν -Τι απαγορεύει

Προσπέραση πινακίδα

Όσο δύσκολο και αν μας είναι να συγκρατήσουμε όλες τις πινακίδες οδικής σήμανσης, υπάρχουν κάποια σήματα που όλοι πρέπει να θυμόμαστε.

Το ελληνικό οδικό δίκτυο βρίθει από από πινακίδες οδικής σήμανσης που τοποθετούνται σε καίρια σημεία και ρυθμίζουν την κυκλοφορία των πεζών των οχημάτων, συνδράμοντας καθοριστικά στην αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχήματων.

Κάθε οδηγός, λοιπόν, οφείλει να γνωρίζει τι σημαίνει η κάθε πινακίδα, κάτι για το οποίο φροντίζουν οι σχολές οδηγών οι οποίες «μυούν» τους εκπαιδευόμενους… στα μυστικά της οδικής σήμανσης.

Όσο συνεπής, ωστόσο, και αν ήταν κανείς κατά τη διάρκεια της θεωρητικής του εκπαίδευσης, είναι αδύνατον να θυμάται όλες τις πινακίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πινακίδα απαγόρευσης προσπεράσματος
Ρυθμιστική πινακίδα Ρ-30

Αν, ωστόσο, υπάρχουν κάποια σήματα τα οποία οφείλει να «φυλάσσει» καλά στη μνήμη του, αυτά είναι οι ρυθμιστικές πινακίδες που τοποθετούνται για να πληροφορούν αυτούς που χρησιμοποιούν τις οδούς για ειδικές υποχρεώσεις, περιορισμούς ή απαγορεύσεις προς τις οποίες αυτοί πρέπει να συμμορφώνονται.

Μία από τις σημαντικότερες πινακίδες που ενισχύουν την οδική ασφάλεια είναι η ρυθμιστική πινακίδα P-30 που απαγορεύει σε όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων των δίτροχων μοτοσικλετών χωρίς καλάθι, να πραγματοποιήσουν προσπέρασμα.

τέλος απαγόρευσης προσπεράσματος
Ρυθμιστική πινακίδα Ρ-38
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απαγόρευση προσπεράσματος ισχύει μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η πινακίδα Ρ-38 η οποία σημαίνει τέλος απαγόρευσης προσπεράσματος το οποίο έχει επιβληθεί με απαγορευτική πινακίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου απαντάται και η πινακίδα P-31 που απαγορεύει στους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, να προσπερνούν άλλα οχήματα.

απαγόρευση προσπεράσματος για φορτηγά
Ρυθμιστική πινακίδα Ρ-31

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναγραφή στην πινακίδα Ρ-31 ή πρόσθετη πινακίδα, που τοποθετείται κάτω από την πινακίδα Ρ- 31, μπορεί να μεταβάλει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος, πάνω από το οποίο ισχύει η απαγόρευση αυτή.

Το πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται στις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τις ρυθμιστικές πινακίδες P-30 ή Ρ-31 ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ