Η άγνωστη παράβαση με το πρόστιμο των 2.000 ευρώ -Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

αντιραντάρ στο αυτοκίνητο πρόστιμο ΚΟΚ 2022

Εξουθενωτική είναι η ποινή για όσους επιστρατεύουν αντιραντάρ προκειμένου να παραβιάσουν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους.

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς για όσους οδηγούν αδιαφορώντας τα όρια ταχύτητας στους δρόμους, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Πολλοί μάλιστα από τους λάτρεις της ταχύτητας, δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να γλιστρήσουν από τα… δίχτυα που απλώνουν οι άνδρες της Τροχαίας.

«Όπλο» στη φαρέτρα των παρανομούντων οδηγών είναι και τα γνωστά αντιραντάρ, που μπορεί να βρει κανείς εύκολα μέσω του διαδικτύου. 

αντιραντάρ πρόστιμο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεκριμένες συσκευές που είναι διαθέσιμες σε μια ευρεία γκάμα τιμών για κάθε πορτοφόλι έρχονται μάλιστα σε σχήματα και μορφές που δεν θυμίζουν αντιραντάρ με στόχο να ξεγελάσουν τα όργανα της τάξης σε περίπτωση ελέγχου σε κάποιο μπλόκο.

Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιείτε μια συσκευή παρεμπόδισης ραντάρ είναι να έχετε μαζί σας ειδική άδεια από το κράτος. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι κάτι παραπάνω από βαρύ, ενώ δεν θα την γλιτώσει ούτε η άδεια οδήγησης του οδηγού αλλά ούτε και το ίδιο το όχημα.

αντιραντάρ πρόστιμο

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΟΚ, για τα όρια ταχύτητας και συγκεκριμένα στην παράγραφο 14 του άρθρου διαβάζουμε:

«Αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκεφτείτε το λοιπόν δύο και τρεις φορές την επόμενη φορά που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε μια τέτοια συσκευή στο αυτοκίνητο, με στόχο να ξεγελάσετε το νόμο ή να προλάβετε τη μέτρηση της ταχύτητας σας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ