Έτσι θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος: Εξαγωνικές και με υπόγειους δρόμους

Οι πόλεις του μέλλοντος από τη Hyundai δεν θα έχουν αυτοκίνητα

Οι «έξυπνες» πόλεις του μέλλοντος δεν θα έχουν αυτοκίνητα στους δρόμους και θα βάζουν τον άνθρωπο στο κέντρο του σχεδιασμού τους. Πού θα βρίσκονται όμως αυτά;

Ο βιώσιμος σχεδιασμός των πόλεων του μέλλοντος απασχολεί ήδη τους ειδικούς σε αυτή την αργή μετάβαση της ανθρωπότητας σε ένα ουδέτερο ανθρακικά και πιο βιώσιμο μέλλον.

Το Hyundai Motor Group είναι ένας από τους κατασκευαστές που οραματίζεται τις βιώσιμες πόλεις του μέλλοντος και μοιράζεται το όραμά του με το κοινό ήδη από το 2020.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα ο κορεάτικος όμιλος αποκάλυψε στο κοινό το επόμενο βήμα αναφορικά με το πώς οραματίζεται τις μελλοντικές πόλεις, με το λανσάρισμα σχετικής εικονικής έκθεσης που μπορεί να επισκεφτεί ο οποιοσδήποτε από την άνεση του σπιτιού του.

Το μοντέλο της «έξυπνης» πόλης του μέλλοντος ονομάζεται HMG Smart City και δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Hyundai Motor Group (HMG) με το κορεάτικο αρχιτεκτονικό γραφείο HyunJoon Yoo Architects. Είναι ένα ερευνητικό project που θα βοηθήσει τη Hyundai να καταλάβει καλύτερα τις πόλεις και τις ανάγκες τους ώστε να προσφέρει έπειτα «έξυπνες» λύσεις κινητικότητας προς όφελος των πολιτών τους.

Σίγουρα αυτό που κάνει εκ πρώτης όψεως τις πόλεις της είναι το εξαγωνικό τους σχήμα, με την έμπνευση να προέρχεται από το μοτίβο της κυψέλης. Σύμφωνα και με τους Κορεάτες αυτός ο σχεδιασμός για τις πόλεις του μέλλοντος προσφέρει το ελάχιστο δυνατό «αποτύπωμα» στο φυσικό τοπίο. Το εν λόγω σχήμα μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα με την τοποθεσία κάθε πόλης, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και υδρογόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η HMG Smart City με επίκεντρο τον άνθρωπο και αντί για το παραδοσιακό αστικό κέντρο βλέπουμε «εσωτερικά» μόνο πάρκα και δάση. Αναφορικά με τα αυτοκίνητα, η Huyndai τα έχει κυριολεκτικά εξαφανίσει από την επιφάνεια με τους όλους τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε υπόγεια τούνελ που εξυπηρετούν αυτόνομα οχήματα τόσο για μεταφορά επιβατών όσο και αγαθών.

Η τοποθέτηση των δρόμων κάτω από την επιφάνεια και η εξυπηρέτηση διαφόρων τύπων οχημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης αποτελεί παράλληλα έναν ακόμη γρίφο που θα πρέπει να λύσουν οι Κορεάτες αναφορικά με τη σχεδίαση των κτιρίων του μέρους που βρίσκεται κάτω από το έδαφος αλλά και με τη σχεδίαση των ίδιων των αυτοκινήτων.

Στην εικονική έκθεση της Hyundai, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, θα εξερευνήσετε και άλλες εφαρμογές του οράματος των Κορεατών για την έξυπνη πόλη του μέλλοντος όπου λαμβάνεται υπόψη και το διαφορετικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν οι πολίτες της (π.χ. έρημος και περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ