Η Toyota ετοιμάζει και μικρό Land Cruiser με θερμικούς κινητήρες

Land Cruiser 2024 1

Μετά την πρόσφατη πρεμιέρα του νέου Land Cruiser, η Toyota φέρεται να εξελίσσει και μια αρκετά μικρότερων διαστάσεων παραλλαγή του - που θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel.

Το συμπαγές αυτό τετρακίνητο κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στο πρωτότυπο Compact Cruiser EV, και είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί ακόμα και φέτος - σύμφωνα με πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα περιοδικά BestCar και Mag-X, το μικρό LC θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης -παρότι το πρωτότυπο Compact Cruiser ήταν ηλεκτρικό- ώστε να καλύπτει τη ζήτηση σε αγορές με ελλιπές, ακόμη, δίκτυο φόρτισης. Ωστόσο, ακούγεται ότι το ίδιο αυτοκίνητο θα έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, για τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Οι θερμικές εκδόσεις του θα περιλαμβάνουν τον κινητήρα 2.0 λίτρων της Corolla Cross και τον 2.5 του RAV4, καθώς και τον τετρακύλινδρο 2.8 diesel των Prado και Hilux που αποδίδει 204 hp. Ο τελευταίος, όμως, σε ορισμένες αγορές θα συνδέεται και με ηλεκτροκινητήρα που θα παίρνει την ενέργειά του από μια μπαταρία στο δάπεδο - μετατρέποντας το μικρό LC σε plug-in υβριδικό με την ικανότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για ορισμένες δεκάδες χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, στο «τραπέζι» βρίσκεται και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 2.7 λίτρων, καθώς και -όπως προαναφέραμε- ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που θα κάνει το ντεμπούτο του στο καινούριο Pick-up Tacoma. Το μικρό Land Cruiser, άλλωστε, θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το τελευταίο.

Από άποψη μεγέθους, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το μήκος του μικρού LC θα είναι κοντά σε αυτό της Corolla Cross (στα 4,46 μέτρα) - και σημαντικά μικρότερο σε σχέση με το Compact Cruiser EV. Το τελευταίο, ωστόσο, θα δανείσει στο πρώτο αρκετές από τις σχεδιαστικές του προδιαγραφές και ιδέες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχική στόχευση του μικρού Land Cruiser αφορά στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου και θα κατασκευάζεται (κατά πάσα πιθανότητα στην Ταϊλάνδη). Ωστόσο, η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση αναμένεται να παράγεται στην Ιαπωνία. Πολλοί λένε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του μπορεί να γίνει ακόμα και στο Japan Mobility Show 2023, στις 25 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ