Η Toyota ετοιμάζει τη μικρογραφία του Land Cruiser

Toyota Compact Cruiser EV concept 2022

«Πατώντας» στην παράδοση της ιαπωνικής εταιρείας στα εκτός δρόμου οχήματα, αυτό είναι το μικρό «Land Cruiser» που ετοιμάζει η Toyota για την Ευρώπη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το concept Compact Cruiser EV της Toyota, καθώς το μοντέλο ήταν ένα από τα 15 συνολικά που παρουσίασαν οι Ιάπωνες στα τέλη του 2021 ως μέρος των ηλεκτρικών επιλογών που θα δουν το φως της παραγωγής μέσα στην τρέχουσα 10ετία.

Toyota Compact Cruiser EV concept 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναι το Compact Cruiser EV είναι ηλεκτρικό με το cocnept να κατακτά πρόσφατα και το βραβείο Car Design Award στην κατηγορία των πρωτότυπων, με το εν λόγω βραβείο να είναι και η αφορμή που έψαχνε η Toyota για να δημοσιεύσει περισσότερες εικόνες του μοντέλου της.

Το Compact Cruiser EV δημιουργήθηκε από σχεδιαστική ομάδα της Toyota ED, η οποία βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας με την έμπνευση για τις γραμμές του να προέρχεται από το πρώτης γενιάς Land Cruiser. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα το SUV concept της ιαπωνικής εταιρείας να βρει το δρόμο τους και επί ευρωπαϊκού εδάφους, όταν με το καλό παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής, αφού είναι σίγουρα ένα όχημα που θα ενδιέφερε σε μεγάλο βαθμό αγορές και εκτός Γηραιάς Ηπείρου, όπως είναι για παράδειγμα εκείνη της Β. Αμερικής.

Toyota Compact Cruiser EV concept 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Toyota φαίνεται να πιστεύει ότι το Compact Cruiser EV θα έχει εμπορικό μέλλον στην Ευρώπη όταν παρουσιαστεί με το κοινό αλλά και τις τεχνολογίες να έχουν «ωριμάσει» αρκετά έως τότε για το λανσάρισμα ενός σκληροτράχηλου εκτός δρόμου μοντέλου που θα κινείται αποκλειστικά με ρεύμα.

Η σκληροτράχηλη εμφάνιση, αυτή άλλωστε που έκανε το πρωτότυπο SUV της Toyota να ξεχωρίσει στο φετινό Car Design Award, υποδεικνύει και τις εκτός δρόμου δυνατότητες του concept των Ιαπώνων. Οι πρόβολοι εμπρός και πίσω είναι ιδιαίτερα μικροί και σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος που γίνεται εύκολα αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού πρέπει να χαρίζουν στο μελλοντικό ηλεκτρικό SUV ενδιαφέρουσες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του σκληροτράχηλου μοντέλου ούτε και κάποια πιο σαφή ένδειξη αναφορικά με το πότε (και αν) θα παρουσιαστεί το μοντέλο παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ