Η Toyota παρουσίασε έκδοση Nurburgring για την Corolla

Toyota Corolla Nurburgring Edition

Μετά τη δεύτερη διαδοχική νίκη στην κατηγορία της Corolla στις φετινές 24 Ώρες του Nurburgring, η Toyota Gazoo Racing Ταϊλάνδης παρουσίασε και μια αντίστοιχα ενισχυμένη σπορ έκδοση δρόμου του ιαπωνικού sedan - αλλά πιο διακριτική από ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς.

Η Nurburgring Edition της Toyota Corolla Altis, όπως είναι γνωστή στην ασιατική χώρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί προποπομπός της πολυαναμενόμενης GR Corolla, της σπορ παραλλαγής του μικρομεσαίου αυτοκινήτου που προετοιμάζεται από την κεντρική Gazoo Racing - του αγωνιστικού παραρτήματος του ιαπωνικού εργοστασίου. Αντίθετα, είναι μια ειδική έκδοση που ετοίμασε αυτόνομα η GR της Ταϊλάνδης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σπορ προσθήκες αυτής της Nurburgring Edition είναι αρκετές, αλλά όχι κραυγαλέες: εστιάζονται στους λίγο δυναμικότερους και πιο μυώδεις προφυλακτήρες, στη νέα γρίλια που παραπέμπει στην αγωνιστική Corolla SP3 των 24 Ωρών του Nurburgring, στις πλαϊνές ποδιές, στη μικρού μεγέθους πτέρυγα στο άνω χείλος της πόρτας του πορτ-μπαγκάζ, στην απομίμηση διαχύτη στο πίσω άκρο του δαπέδου, καθώς και στα εμβλήματα «Corolla Altis Nürburgring 24» στους θόλους των εμπρός τροχών.

Τεχνικά, οι τροποποιήσεις της περιλαμβάνουν τη μείωση του ύψους από το έδαφος (χάρη στην τοποθέτηση νέων ελατηρίων με σκληρότερη ρύθμιση) και την προσθήκη ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του γκαζιού για καλύτερη απόκριση του δεξιού πεντάλ. Ο κινητήρας βενζίνης 1.8 λίτρων, είτε στη συμβατική του έκδοση 138 ίππων είτε στην υβριδική 1.8 με 121 hp, δεν έχει υποστεί καμία βελτίωση. Η κίνηση μεταδίδεται εμπρός μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Toyota Ταϊλάνδης παρέχει την αναβάθμιση της Corolla Altis στη Nürburgring Edition δωρεάν, με την προϋπόθεση ο αγοραστής να επιλέξει το premium πακέτο ασφάλισης, που κοστίζει στη χώρα περίπου 800 Ευρώ. Παράλληλα, η ίδια αντιπροσωπεία έχει δημιουργήσει και μία δική της, αυτόνομη Corolla GR Sport, την οποία διαθέτει σε τιμή κάτω των 26 χιλιάδων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ