Προ των πυλών η Toyota GR Corolla των 300 ίππων

toyota-gr-corolla

Νέα δημοσιεύματα θέλουν την Toyota Corolla να αποκτά εντός του 2022 μια έκδοση με τα διακριτικά GR και απόδοση που θα αγγίζει τους 300 ίππους.

Με νέες, άκρως ενδιαφέρουσες εκδόσεις πρόκειται να υποδεχθεί η Toyota Corolla την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, το ιαπωνικό μικρομεσαίο hatchback θα αποκτήσει μέσα στο 2022 την κορυφαία έκδοση στην ιστορία της, η οποία θα φέρει τα διακριτικά GR και τις προδιαγραφές του μικρότερου σε διαστάσεις GR Yaris.

toyota-gr-corolla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό της ιαπωνικής φίρμας, η GR Corolla θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1,6 λίτρου του GR Yaris, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η απόδοσή του θα αγγίζει τους 300 ίππους

Από το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης θα προέρχεται και το σύστημα μετάδοσης, αποτελούμενο από την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση και το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Τις απαραίτητες αναβαθμίσεις πρόκειται να δεχθεί η ανάρτηση και τα φρένα, όπως άλλωστε και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος, ολοκληρώνοντας το προφίλ ενός πολλά υποσχόμενου καυτού hatchback.

Αυτή ωστόσο δεν θα είναι η μοναδική έκδοση που πρόκειται να προστεθεί μέσα στα επόμενα χρόνια στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου, καθώς οι Ιάπωνες ετοιμάζουν και μια έκδοση υδρογόνου, την οποία αναμένεται να λανσάρουν μέσα στο 2023.

Αν και το πρόβλημα της έλλειψης σημείων ανεφοδιασμού για τον συγκεκριμένο τύπο «καυσίμου» παραμένει, η Toyota έχει ήδη εξελίξει κινητήρες οι οποίοι θα καταναλώνουν υδρογόνο και είναι διατεθειμένη να τους περάσει στη γραμμή παραγωγής, εμπλουτίζοντας την γκάμα τόσο της Corolla όσο και του Prius.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή αναμένεται να είναι και η απάντηση της ιαπωνικής φίρμας στη βίαιη προσπάθεια εξηλεκτρισμού της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά ένα σωσίβιο σωτηρίας για τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ