Ελπίδες για φθηνότερο diesel - Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση

βενζίνη ντίζελ

Η κυβέρνηση εξετάζει τα περιθώρια δράσης που έχει ώστε να παρέμβει στην τιμή του diesel κίνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Στο πλαίσιο της Ώρας του πρωθυπουργού και των «διαξιφισμών» που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στα «σημαντικά μέτρα στήριξης» που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε στο πετρέλαιο κίνησης (diesel κίνησης), το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει την τιμή της απλής αμόλυβδης. «Αυτό που παρατηρείτε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα», τόνισε καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει «αυτή την προπαγάνδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν «ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» και στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα για το πετρέλαιο κίνησης:

«Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ